zondag 6 augustus 2017

Het was me het weekje wel!

Het begon met het maken van een speldenkussentje dat in de spoelenring paste van een pakketje dat ik al enige tijd geleden van Bep kreeg:


En daarna kwam de give-away waarop je nog tot en met 31 augustus kunt reageren (zie logje van 2 augustus)


Je moet wel zelf een kussentje erop maken, dat kan een geborduurd kussentje zijn, maar ook een leuk hexagonen kussentje zoals Anja het maakte op de hare:


Maar ook die dag kwamen de drie schattige hoentjes Lizzie, Juultje en Babette hier hun intrek nemen in het tot kippenhok verbouwde hok van Tara:


De bruine heet Babette, de goudkleurige Juultje en de witte is Lizzie!

Maar ik zette deze week nog veel meer steekjes en wel aan mijn muizen! De eerste is al helemaal af, de tweede moet nog ogen en snorharen krijgen en dan is die ook af, doe ik vanavond wel:


En toen bedacht ik dat ik nodig een ander borduurtje moest maken voor in mijn schietspoel en daar ik helemaal in de schaapjes ben, zocht ik een patroontje met schaapjes wat er geschikt voor zou zijn!
In het Christmas ornaments borduurblad van 2016 stond een rijtje schaapjes die mij wel geschikt leken en daar ben ik mee aan de slag gegaan:


Onder zie je het borduurtje dat er al in zat en daar boven de schaapjes. Ik heb het patroon wel aangepast, want het patroontje was met 5 dezelfde schaapjes en die ene die omkijkt en nu staan er zeven grote schapen en één lammetje en ik heb het ook een naam gegeven:


Schaapjes tellen!

Zo jullie zijn weer helemaal bijgepraat en rest mij alleen nog de meiden van Oranje veel succes te wensen en jullie een heel

Fijne dag!

7 opmerkingen:

Happy Earl Grey by Elly Embregts zei

Dat was een roerige week. Wat zijn die hoentjes leuk zeg, veel plezier ermee.
Groetjes en fijne week, El

Annelein zei

Je speldenkussentje is grappig.... en je schaapjesrol is een plaatje. Weet alleen niet wat een schietspoel is... waarschijnlijk iets voor het weven?

Cisca Heiden van der zei

... En ze hebben gewonnen,leuk, hè!
Wat een leuke schaapjes, en ik vind je spoelenring kussentje heel mooi,en de kussentjes op jeklossenhouders ook; kortom, allemaal leuk en vooral ook die schattige kipjes!
Knuffel, Cisca

feltfree på Åsly zei

Wat zijn de schaapjes leuk geworden

Lida zei

Ja Annelein dat is voor het weven met een handweefgetouw.
Groetjes
Lida

Annelies zei

Mooie schaapjes en je aanmoediging voor Oranje heeft geholpen !

Kiekplaotiesenzo zei

Wat leuk allemaal, weer flink bezig geweest !
Groet Diny