dinsdag 13 april 2021

Lang geleden!

 Ja dat is het wel, vorig jaar mei om precies te zijn! Maar ik borduurde toen heel veel en daarover schrijven trok mij niet, maar nu ik weer aan mijn quilts werk, leek het mij leuk om weer wat op mijn blog te schrijven en bij te houden wat ik aan het doen ben! 

Eerst even bijpraten? Oké! Wel ik ben ondertussen de trotse overgrootmoeder geworden van een schattige jongedame genaamd Lily! En heb haar gelukkig ondanks Corona al twee keer kunnen bezoeken!  Zowel Mijn kleinzoon als zijn vrouw waren al weken voor de bevalling in afzondering gegaan en dus durfde ik het aan om hen te bezoeken toen Lily ruim een week oud was en daarna ging ik nog een keer om het hobbelpaard dat mijn DH maakte te brengen!

Zo eerst maar even deze creatie van hem showen!Wel dit was dus niet zomaar een leuk bezoekje, het paard was een enorme verrassing en de kleine mocht er zelfs even op zitten!


De kleine lag trouwens heerlijk in een bedje in haar box onder een quiltje dat haar moeder samen met mij maakte!

Een heel trotse a.s. mamma!


Wel ik had al gezegd dat ik over quilten wilde schrijven en daar zal ik jullie dus eerst maar een beetje over bijpraten! 
Een paar weken geleden belde mijn vriendin Bep dat zij aan de Hand & Heartquilt wilde beginnen en of ik het leuk vind om er weer samen aan te werken en dat leek mij wel wat en dus zijn we gestart om op vrijdag met een facetime verbinding samen aan onze quilt te werken! En dat heeft wel resultaat gehad, eerst maakte ik blok 9 af!


En dat was eigenlijk snel gebeurt, want het middenstuk was al af!

Dan volgde deel 10!


Dit duurde wat langer, omdat ik ook een flink stuk achteruit moest werken, maar gelukkig kwam het weer helemaal goed!~

Nu is deel 11 onder handen en dat gaat ook prima, al hou ik het appliqueren wel voor de vrijdagse bee met Bep.


Maar voorbereiden doe ik dus de blokken wel, zodat ik lekker steekjes kan zetten en kleppen zonder dat ik de fout in ga!

Maar dat is niet het enige wat ik aan het doen ben, ik ben aan een nieuwe quilt begonnen ook om te appliqueren en daar heb ik het eerste blokje van af en ben druk met het volgende!
Ik moet er nog een naam voor verzinnen, maar die komt nog wel!


Blokje 1!
Van de "Scraps of my life" quilt van https://mjj.jenek.com/


Wel nog even een plaatje van de grootste dondersteen hier in huis: Freddy! Hij is nu 3,5 jaar bij ons en is eigenlijk de spil waar alles om draait, we staan op als meneer er uit wil en we gaan naar bed als hij zijn laatste behoefte heeft gedaan, we drinken koffie als hij voor mij gaat zitten en op mijn knie tikt met zijn poot en ik maak zijn eten als het half zes is en hij aangeeft dat hij eten wil, echt waar die hond kan klok lezen! LOL!

Zo tot zover mijn eerste logje in elf maanden en nu hoop ik minimaal 1x per week er een te schrijven!

Fijne dag!