woensdag 25 april 2012

De dag van gisteren!

Wordt vaak gebruikt door mensen, ik herinner mij het als de dag van gisteren! Nu gisteren ben ik gezellig bij Mams geweest en deze keer had ik mijn fotocamera meegenomen. Nee Mams wilde niet op de foto, maar haar eierenverzameling mocht wel! Eieren vraag je je misschien af? Wel niet zomaar eieren, maar stuk voor stuk kunstwerkjes op zich, kijk maar eens mee:


Op de kast staan deze drie eieren normaliter onder een stolp, zullen we ze eens van dichtbij bekijken?
                


In een speciaal door mijn vader gemaakte kast boven de televisie staan er nog veel en veel meer! Ook daaronder heel bijzonder en fijntjes uitgewerkte exemplaren:


Deze lieftallige dame in een heel mooi uitgewerkt en versierd ei en wat te zeggen van het ei hieronder? Als je het opent is het nog steeds de vraag. Wat was er eerder de kip of het ei!

                  

Het ei hieronder heeft Mams zelf gemaakt, uren was ze bezig met een speciaal zaagje om het ei open te zagen en daarna versierde ze het met van die randjes die ook door scrappers worden gebruikt, het popje gaf ik haar om het in haar ei te zetten.

                  

Dit ei is weer een heel bijzondere en werd door Mams vriendin gemaakt, het is een EI in...

een EI in een EI en dan is het binnenste ei prachtig beschilderd! Het buitenste gaat in drie delen open!


Vooruit, ik laat jullie er nog een zien! Welke zal ik nu kiezen.... oh ja, op het eerste gezicht zul je denken dat het geen ei is maar kijk maar eens goed, het stoeltje van de ballerina is een half ei en de waterlelie zijn allemaal blaadjes gemaakt van eierschalen:


Zo ik denk dat het voor nu wel weer even genoeg is, morgen misschien weer meer want geloof mij dit is nog lang niet alles!

Fijne dag!