zondag 16 december 2012

Op de boerderij!

Gisteren de tweede en laaste dag van de quilttentoonstelling op de Karperhoeve in Maassluis en het was weer gezellig! 's Morgens om een uur of elf ben ik er naar toe gegaan en heb er lekker zitten borduren, maar er werd ook gewerkt aan mooie maandblokken (BOM van Quilterspalet) aan een leuke kerstbomen quilt en 's middags waren er ook meerdere dames aan het kantklossen, maar het was ook heel gezellig aangekleed met allemaal door de diverse clubleden gemaakte vlaggetjes:


Hier zien jullie een quilt van de bewoonster van de hoeve, zij maakte deze met allemaal borduurtjes die ze ooit op kerstkaarten heeft gekregen, is het niet een gaaf geheel geworden?


En hieronder zien jullie een groepje quilters die druk bezig zijn met hun steekjes en op de achtergrond een paar heel mooie kerstquilts:

Ik heb ze geprobeerd wat dichterbij te fotograferen, maar helaas zijn die foto's niet echt goed gelukt:

In het trapgat hing mijn eigen sterrenquilt (een Bom van  de Quiltkat van een aantal jaren geleden) en over de leuning hangt mijn sneeuwmannen panel.

Voor het raam een prachtige glas in lood quilt en daar ook nog een leuke kerstboom quilt!

Verder was ook deze quilt een echte aandachttrekker met zijn lampjes omlijsting:


  


Maar ook de poppenwagen en de antieke kinderwagen waren voorzien van leuke kerstquilts:
Ik ben dus niet de enige die foto's loop te maken! En hieronder de dames die aan het klossen waren:
Al met al een heel gezellige dag en de Barg was erg leuk versierd met de vlaggetjes en de verlichte kerstbomen, maar ook met de leuk gedekte tafel! Er waren in op de zolder van de stal nog meer quilts te bewonderen, maar ik ben de trap niet opgeklommen!
Vandaag ga ik weer verder met mijn borduurtje, ja weer een sneeuwman en ik heb dus nog een hele lading patroontjes van die kouwe mannen te gaan!

Fijne dag!