zondag 10 juni 2012

Lapjes en steekjes!

Gisteren toen ik op zoek was naar wat lapjes kwam ik een paar voorbereide dingen tegen die al een hele poos wachten om te worden afgemaakt! Heb toen heel voorzichtig de eerste twee kleine lapjes met een golvend zigzag steekje afgewerkt en zie hier, twee mugrugs!


Oftewel twee kleine kleedjes voor de tafel buiten om mijn mok op te zetten, tenminste als het eindelijk mooi weer wordt! Is dat alles, nee verder liggen er nog twee place mats en twee pannenlappen en een leuke herfstquilt die moeten worden afgewerkt! Hier rechts de pannenlappen, die wel heel leuk zullen staan in de herfst in de keuken en die placemats zijn ook heel handig, nu wij vaak nog maar met zijn tweeën aan tafel zitten!

 
Ook het panel voor het quiltje is erg leuk, ik kreeg dit allemaal een paar jaar geleden van een vriendin en zocht naar een stofje om het af te werken, maar deze kleuren zijn nu moeilijk te vinden,   daarom denk ik dat ik de achterkant naar voren ga vouwen zo alles af te werken met een zoompje.
En dan natuurlijk doorstikken en op deze manier de figuren wat benadrukken, maar wel allemaal met de naaimachine!

Hier zijn de lapjes van de laatste twee weken, wat leuk toch dat je weer iets terug vindt als je iets anders zoekt! Dit zijn namelijk restjes van een andere quilt die nota bene al helemaal op maat voorgesneden in de kast lagen!


Kwam nog een klein quiltje tegen dat zal ik binnenkort wel laten zien, maakte het topje al een hele poos terug, maar het viel nogal tegen wat betreft de zichtbaarheid van de printjes, maar om het onaf te laten liggen is ook zonde!

Zo vandaag genieten van de rust na de spanning van gisteren en vanavond weer Formule 1 kijken!
Fijne dag!