zondag 21 april 2013

Bijzondere zaterdag!

Vrijdag ging heel onverwacht de telefoon, Cuny belde of ik nog naar Sliedrecht ging, wist ik veel! Ik had geen idee wat het zou zijn daar en toen ik er naar vroeg vertelde zij dat het om machine borduren ging en daar had ik wel oren naar en dus stapte ik zaterdag om half een in de auto en reed naar de hal in Sliedrecht waar zij, Margrith en ik tegelijk aankwamen! Even later liepen we en keek ik mijn ogen uit naar de machines die daar stonden te werken en de mooiste dingen creëerden, ik keek echt mijn ogen uit en zag dingen gemaakt worden, waarvan ik dus echt geen idee had!


Kijk toch eens wat een leuke slingers en letters, de bovenste met de klosjes vind ik ook zo leuk voor op mijn kamer!

En dan dit boompje, ieder bloemetje is gemaakt met de borduurmachine en dan diverse laagjes blaadjes over elkaar en dan werden ze aan het eind van het takje gemaakt en kwamen er de lampjes doorheen en zo creëerde ze een heel bijzondere bos bloemen van kant! Er stond er nog een die alleen al was gemaakt met zeven grote klossen garen en waar met meerdere machines een volle maand aan was gewerkt!


En dan hing daar plots dit schitterende borduurwerk, wat was dat mooi maar dit was dan ook gemaakt met een speciale borduurmachine en zoiets had ik nog nooit eerder gezien!


Ja er waren nog veel meer aparte dingen, maar zag je ooit een bedje voor in een poppenhuis dat helemaal was geborduurd? Ik niet en het schattige quiltje dat erop lag was helemaal met de hand gemaakt.

De tas hier links was geen paperpiecing wat ik op het eerste gezicht dacht, maar de blokjes waren met grote steken erop gezet en het resultaat was echt heel bijzonder! De dame verkocht ook een patroon van de tas, maar ach hoe moeilijk kan het zijn om zoiets te ontwerpen, ik denk dat het een projectje wordt voor een van de komende weken om met de hand te maken, maar eerst wil ik mijn viooltjes afmaken en gisteren heb ik er nog een uurtje aan gewerkt en dit is het tot nu toe:


Het is echt een enig patroontje om aan te werken! Ik hoop vandaag weer wat tijd te kunnen maken om steekjes te zetten, maar wil ook langs Mams langs en als het even kan van het zonnetje genieten!

Fijne dag!