donderdag 2 augustus 2012

Gezellige woensdag!

Gisteren echt een heerlijke dag gehad samen met mijn oudste dochter! Ik vertrok al vroeg van huis omdat ik om tien uur in Lelystad wilde zijn en dat lukte zowaar! Na te zijn verwelkomd door DD en DSIL en gezellig koffie te hebben gedronken, stapten zij en ik in de auto en reden we eerst naar Viva Lavandula.


Bij aankomst zag ik eerst deze prachtige Buick en daar heb ik echt even bij staan kwijlen! Grijns!!
Maar het was ook zo'n prachtige wagen! Daarna de tuin bekeken:Helaas waren er heel veel planten dit voorjaar door de weersomstandigheden dood gegaan en de bloei op het veld was nog maar net begonnen, dus de velden zagen er erg kaal uit, maar in de tuin bloeide wel verschillende soorten:


Deze laatste heb ik uitgekozen en daar een stel planten van gekocht om hier aan de voorkant te planten waar binnenkort een heg moet worden gerooid. Verder kocht ik een paar zakjes gedroogde lavendel om te gebruiken in kussentjes:


Daarna reden we door naar Blokzijl dat maar een klein stukje verder ligt en daar wandelden we eerst langs de haven of moet ik Kolk zeggen?


 

Het was er heerlijk, de zon scheen en een licht briesje kwam over het water. We wandelden over een klein pleintje en streken neer op een schaduwplekje bij de hefbrug bij de sluis:


Waar we genoten van een heerlijke lunch! De gezichten van de bediening als je vraagt om een broodje warme beenham zonder broodje! Geweldig! Maar al heb ik bij de lunch niet gezondigd, na de lunch hebben we lekker een ijsje genomen en kocht in de chocolaterie een cadeautje voor DP:


Een beetje zacht was het wel bij thuiskomst, dus de hamer die erbij zat was niet echt nodig om de kilo chocolade aan te breken! We hebben samen een stukje gedeeld, mmm heerlijk!! En toen nog even naar de pinautomaat omdat ik geen geld meer had en ja dan nog even langs HAAR huis en daar ben ik even neergestreken op haar bankje en heb er van haar uitzicht genoten:


Heb haar ook nog even gezien, onderweg naar de tandarts! Maar meiden ik zou best haar uitzicht willen hebben, wat een geweldig gaaf plekje! Zien jullie die knuffels daar naast mij op de bank? Nu ik heb er ook een gekocht bij Ingrids buurvrouw, ze werden verkocht om geld te verzamelen voor onderzoek naar de Taaislijmziekte.

En zien jullie waar mijn aapje tegenaan geleund zit? Dat is een cadeautje dat ik van DSIL kreeg en waar ik dolblij mee ben, het is een loeizware klinker waar ik mijn eigen plombe van ga maken! Dus die wordt mee gesjouwd naar zolder en dan gewikkeld in wattine, dan in stevige katoen genaaid en dan moet ik er nog een mooi borduurwerk voor maken om er een geheel eigen plombe van te maken, die ik dan ga gebruiken om te quilten! Is die niet gaaf!

Zo en nu ga ik stofzuigen en stoffen van de zolder naar beneden en dan een sopje door de badkamer en oh ja dan naar het zwembad! Maar vanmiddag maak ik steekjes, weet alleen nog niet welke, maar ach dat zien jullie morgen wel weer!

Fijne dag!