zondag 29 januari 2012

Dat was me even gezellig!!

Hoi meiden (oh en de mannen natuurlijk ook!), wat was het gisteren genieten! Jammer dat jullie er niet allemaal bij konden zijn. We kwamen samen bij Yvonne in Katwijk en werden ontvangen met koffie met gebak, zo dat was het eerste extra pondje! Er hingen een paar prachtige quilts van Yvonne aan de wand en de dames van de Stichin'bitches die met zijn zevenen de bee vormen hadden allemaal een bijenkorf op gespeld zodat ze makkelijk te herkennen waren. Er werd heel wat gekust en geknuffeld met bekenden en onbekenden, aan het eind van de middag was het nog een graadje erger! Iedereen zocht een plaatsje en we wachten nog even op een paar laatkomers, maar na telefonisch contact waaruit bleek dat die verdwaald waren en nog ergens bij Schiphol waren, opende Yvonne toch de bijeenkomst  met een welkomstwoord en stelde hun Amerikaanse gast voor, Shannon hier rechts op de foto:
en daarna begon zij met de Show and Tell. Nu met haar quilts aan de wand was dat dus een makkie! Daarna kwam de een na de ander en er werden schitterende quilts tevoorschijn getoverd uit tassen en zakken. Er waren een paar dames die ze ophielden en ieder vertelde het verhaal achter de quilt.


Ik zat helemaal aan de andere kant dus ik maakte meer sfeerfoto's dan dat ik echt de quilts op de foto zette!

Maar bij bovenstaande quilt van Hilde kregen wij te horen dat er een Amish foutje in zat, het schijnt dat de Amish net als de Oosterse kunstenaars in  hun werk bewust een foutje maken, omdat alleen God perfectie creëert. Dus meiden als er een foutje zit, gewoon laten zitten dus!


Helaas was deze foto bewogen, misschien dat ik later hem kan vervngen met een foto van iemand anders maar het was zo'n prachtige en ook stoere creatie dat ik hem toch wil laten zien!


Hier de LIB van Else, die hem naar eigen smaak heeft aangepast. Zij heeft er Rouennerie stofjes van French General voor gebruikt!


Even later wordt er een schitterende Farmers wife geshowd van Juud, deze is gemaakt van klassieke stofjes!


Sylvia toont haar Life is Beautiful, zij maakte deze deels op de LIB-bee bij De Haan en Wagemakers, deze is helemaal volgens patroon gemaakt.


Hier een prachtige quilt, die deels al met de hand is doorgepit van een van de beedames, gemaakt van sitzen, prachtige stofjes, maar ondanks dat ze al gewassen zijn toch heel zwaar om te quilten!


Een ander is druk bezig met deze beeldschone quilt voor haar kleinzoon!


Rennie toont hier haar eigen ontworpen en beeldschone Daisy Dawabo quilt, gemaakt van schitterende Japanse stofjes en speciaal gemaakt voor haar dochter Daisy!


Aandachtig luisteren de dames toe, hier o.a. Noa, Erna, Wieke, Martine en Else


Er werd druk gepraat met Shonnon die vooral het feit dat hier in Nederland veel met de hand wordt gemaakt bewonderd, heel anders dan in de USA waar alles vlug moet!


Hier toont Inge haar schattige stitchery quiltje, in heel lieve zachte kleurtjes!


Shannon toonde ons foto's op haar tablet, waar ze even later ook foto's mee maakte en daarna liep ze rond en kwam bij Else terecht waar ze als een blok viel voor deze creatie van haar! Deze schattige beer verhuist dus over een paar dagen naar Utah! Zien jullie die stoffen bloemen ervoor liggen? Dat was het werkje dat we gingen maken tijdens de kleine workshop die Shannon gaf.


Dit zijn de stofjes waar ik mee werkte en terwijl ik dit schrijf zit de bloem op de revers van mijn vest te pronk!


Er werden ook allerlei leuke dingen verloot, dingen die Shannon meebracht uit de USA, maar ook creaties van de bee-dames! En zoals jullie hier zien er werd ook flink rondgelopen om elkaars werk te bewonderen.


Zelf maakte ik wat steekjes aan mijn Mysterie blok van Yoko, maar nog niet echt veel te tonen. Wel kocht ik van Noa een prachtige handgemaakte quilt voor slechts € 175! Ze snapte niet dat een quiltster bij haar een quilt kocht, maar zoals jullie wel weten maak ik alleen heel kleine hand gemaakte exemplaren en werk meestal met Ome Jan en voor deze heb ik al een heel goede bestemming, al vind DP dat hij ook op ons bed mag, ach we zien wel! Maar ik vond hem zo mooi, voor dat geld mocht hij echt met mij mee naar huis!
Zeg nu zelf, dit is toch een plaatje?
Bij het weggaan kregen we ook nog allemaal een cadeautje, wat ik pas thuis kon uitpakken, kijk eens wat een lief etui? Daar kan weer mooi een borduurtje of andere handwerkspulletjes in!


En dat doosje was mijn prijsje bij de eerste verloting, later won ik ook nog een patroontje van Shannon!

Zo dat was de eerste bloggers bee in Katwijk, wij hopen dat er nog heel veel gaan volgen, Yvonne en alle andere dames van de Stichin'bitches, bedankt voor de organisatie van deze heerlijke dag! 
Vandaag ga ik eerst op bezoek bij Mams en daarna weer verder werken aan mijn steekjes, of het Yoko's blokje of  de kruisjesworden weet ik nog niet, maar in ieder geval: Fijne dag!