vrijdag 28 oktober 2011

Gezellige donderdag!

Wat heb ik gisteren een gezellige dag gehad! Al om kwart over acht vertrokken en eerst Anja opgehaald, daarna door richting Buren voor de regiodag van Rivierenland. Daar waren we naar een voorspoedige reis al om net over half tien. Snel koffie gehaald en toen naar binnen waar Margrith ons al opwachtte en zo lief was twee plaatsjes voor ons vrij te houden.

Margrith zoekt de lapjes voor haar quilt uit, de
andere dames zijn ook al druk bezig!

Na haar begroet te hebben, eerst Cuny gedag gaan zeggen, we hadden elkaar al vaker geschreven, maar dit was dus onze eerste ontmoeting. Zo leuk elkaar eindelijk in het "echie" te zien! We kregen na de introductie het werkje van vandaag te zien, een heel leuke quilt en we konden de voorbeelden uitgebreid bekijken, ik heb er een foto van gemaakt, omdat ik dat wel makkelijk vind om het thuis af te kunnen maken!Dus even later was iedereen aan het rijgen, knippen en aftekenen, er werd gezellig gekletst en veel gelachen. Hier zien jullie Anja die druk bezig was met het uitleggen van de blokjes op de voorbereide ondergrond.

Tussen de middag konden we in de rij voor de lunch, het was allemaal prima verzorgd! Broodjes, soep en
 sap of melk, het smaakte ons prima!
Na de middag kwam de Show and Tell, meiden wat heb ik mooie quilts voorbij zien komen, ik kan er maar een paar laten zien, want als ik een foto maakte, ontnam ik andere het zicht op al die pracht, vandaar!

Een mooie kerstquilt in roodwerk!

De schitterende Home Sweet Home van Margrith!
En mooie antieke van Guute, gemaakt door de dame rechts,
links staat Cuny die hielp de quilts op te houden.

En wat vinden jullie van deze schitterende vingerhoedjes
quilt en hoe vinden jullie de donkere rand die ook van
vingerhoedjes werd gemaakt, origineel idee toch?

Na de Show and Tell kreeg iedereen een leuke olielamp bol, de mijne heeft helaas al het leven gelaten en als troost kreeg ik van iemand twee roze lantaarntjes, nu is dat roze niet mijn smaak, maar als ze straks wit zijn, vind ik ze enig voor in de tuin van de zomer! Jullie zien ze binnenkort wel na de make-over!
Zelf won ik ook een prijsje en ik koos een stitchery patroontje, dat ik binnenkort nog wel in iets zal gaan verwerken! Er stond ook een heel leuke winkel waar ik dit patronenblad vond:
 Gelukkig kon ik er ook slagen voor het benodigde vilt, van het door mijn eerder gemaakte vilten huisje heb ik nog mooi wollen garen genoeg, dus ik kan meteen aan de slag, maar ja ik zit niet om klusjes verlegen, dus ik ben bang dat dit nog even in de kast verdwijnt!

Zo nu ga ik de laatste boodschappen vlug halen en dan zal het onderhand tijd zijn voor de visite! Van het bezoek van Joke, daar vertel ik een dezer dagen wel over!
Fijne dag!