zondag 23 september 2012

De ramen zitten erin...

De boodschappen zijn gehaald en Mams, Broer, DP en ik genoten van koffie met boterkoek, ja ik weet het helemaal geen rekening gehouden met ons dieet, maar dat moet toch even kunnen! Dus al heb ik 's middags wel weer wat draden in mijn quilt verwerkt, ik ben nog niet op de helft, dus er zal vandaag weer hard aan getrokken moeten worden!
Zal ik dus nog wat oudjes van zolder halen?
Nu ik maak natuurlijk niet alleen quilts en borduursels, ik hou er ook van om tassen te maken en de volgende exemplaren zijn daar o.a. het resultaat van:

 

De tas links is mijn eerste die ik maakte van Japanse stofjes en is met de hand gequilt.  De tas hierboven was een ontwerp van mijzelf waarbij ik mij liet leiden door de stof. De knotwilg is een applicatie en het is echt een heerlijke tas om te gebruiken!

Maar ik maakte ook tassen voor anderen, bijvoorbeeld deze twee die nu allebei in Zweden zijn:


Ook kleine toilettasjes werden gemaakt en vooral de Japanse ontwerpen waren daarbij favoriet, deze twee heb ik nog steeds zelf.

 Ik maakte er natuurlijk nog meer, maar die heb ik allemaal weggegeven. Het zijn ook zulke leuke cadeautjes om te maken en weg te geven.

Ook maakte ik van heel wat saaie theedoeken gezellige cadeautjes voor anderen en voor mijzelf:

De rechtse maakte ik naar aanleiding van de Teatowel club van Els van Bobbin en de linkse maakte ik als een cadeautje.

Ook het patroon van de sneeuwman komt van Bobbin en de linker hieronder is de originele theedoek, de rechtse maakte ik voor een swap.
  Ik vind het heerlijk om voor anderen dingen te maken en zou willen dat er meer uren in een dag zaten, want ik heb nog zoveel ideeën!
Wel straks eerst snel op en neer naar Mams, ben mijn jas vergeten met daarin ook mijn sleutelbos, ja ik weet het lekker suf maar ja het was daar zulk lekker weer geworden dat ik er niet meer aan dacht! Vanmiddag natuurlijk Formule 1 kijken en steekjes, naar ik hoop héél véél steekjes!

Fijne dag!