zondag 19 februari 2012

Ik ben een effen mens!

Ja dat geloven jullie misschien niet, maar ik ben altijd geneigd om effen stoffen te kiezen en effen kleding en dan vooral donkerblauw met wit en mosgroen zijn mijn favorieten kleuren, de enige uitzondering die ik normaliter heb zijn Schotse ruiten! Maar zag onlangs weer een schitterende quilt in die oude tinten en dat was een van de redenen om met de gebloemde stofjes uit Brugge te gaan beginnen, ben denk ik door de VL-letjes wat soepeler geworden de laatste tijd en dat kan ik hier laten zien, kijk de selectie van de afgelopen week:
En snappen jullie nu dat ik hierover heen kan kijken, zo keurig opgeborgen en nog zie ik niet de naam op de doos staan en zoek een uur lang naar mijn spullen! Maar gelukkig kreeg ik toch op tijd een ingeving en dus kon ik gisteren op ondergrond stof uit bij Cora en alhoewel ik weer geneigd was er een zo effen mogelijk lapje bij te zoeken vond ik gelukkig deze mooie stof (even aanklikken, kun je het goed zien) en die sprak mij wel aan, ook nog twee klossen garen voor het applicatie werk en ik kan lekker aan de slag!


Ook dat rechtse rode lapje heb ik er nog bij gescoord, bleek dat ik voor het midden nog een fat quarter nodig had en laten nu alle stofjes 15 x 110 cm. te zijn, ik geloof wel dat het een mooi bijpassend lapje is geworden! Zo vandaag eerst wat borduursteekjes en dan ga ik beginnen met het knippen en plakken en misschien zelfs al wat appliceren van de vele kleine stukjes, heb er zin in! Fijne dag!