zondag 10 maart 2013

Volle zaterdag!

Na een lekker luie zaterdagochtend ben ik ´s middags toch naar de poppenhuisbeurs in Rijswijk gegaan en daar heb ik ondanks de drukte echt genoten van allerlei mooie spulletjes!
Ik heb een aardig wat foto´s gemaakt en daar ga ik jullie dus nu van laten meegenieten:

 Als eerste ben ik naar de kraam van Ria Odijk gegaan, de vorige keer kocht ik al een boek van haar over haar poppenhuizen en deze keer kocht ik een bouwpakket van haar heksenhuisje! Ik ben al jaren fan van haar, in mijn boekenkast staan al jaren boeken van haar ook van haar grote poppen.

Binnenkort zullen jullie dus kunnen zien of ik het een beetje in mijn vingers zal krijgen! Bij een volgende kraam stond dit schattige antiek-
winkeltje, kon niet laten er een foto van te maken!

En zo wandel ik verder en probeer tussen alle bezoekers door foto's te maken, niet alleen om jullie te laten zien wat er allemaal te koop is, maar ook als inspiratie voor mijzelf voor het inrichten van het grote poppenhuis!


Zoals deze kamer waarin niet alleen lambrisering is aangebracht, maar met goud papieren hoekjes speciale effecten zijn gemaakt, die de kamer een heel rijke uitstraling geven.


Lampjes te kust en te keur, maar ook schilderijlijstjes, meubeltjes, stofjes etc. Je blijft kijken en zou wel willen blijven kopen!Maar je ziet ook heel gave taferelen, wat te denken van de kloostertuin hier boven met de nonnen boven op het balkon en de paters die werken in de tuin, of de aardige Belgische dame die deze schitterende parapluwinkel maakte!


Maar er was niet alleen miniatuur er waren ook prachtige grote poppen te koop, oud en nieuw fabrieks- en handgemaakte exemplaren! Kijk eens wat een prachtige poppenkleding er hier onder aan het rek hangt!Bij deze kraam heb ik echt met open mond staan kijken! Wat een schitterende spulletjes maakt deze Daniëlle! Klik de foto's maar eens even aan en kijk even naar het bovenste bed op de foto hierboven!
Is de dame niet geweldig om te zien en wat een bende heeft zij gemaakt van haar boudoir! Hier heb ik van geleerd dat juist een beetje rommelige kamer een heel bijzondere sfeer geeft, ik ben altijd geneigd om alles keurig netjes te maken, maar dat is eigenlijk best saai!Bij deze mevrouw heb ik wat stramien gekocht om zelf een kleed te borduren voor het grote poppenhuis, zeven kruisjes op één centimeter dus wel een heel fijn werkje! Klik de foto aan en je ziet een stel exemplaren liggen die zij zelf heeft geborduurd en die kleertjes heeft ze ook allemaal zelf gebreid en het is nog een heel jonge dame!

En hier zie je een paar doosjes die zij heeft ingericht als kraamcadeautjes, vooral het linker doosje is om van te kwijlen!!


En toen zag ik Oma zitten, de mijne ligt hier nog te wachten om aangekleed te worden en daarom heb ik deze foto gemaakt, ziet ze er niet schitterend uit!Hier zat een leuke jonge vrouw samen met haar grootmoeder achter de kraam, ze breiden allebei deze speciale mutsjes die bij een Veluwse dracht horen, heb een heel leuk praatje met hen gemaakt.


 Nu de laatste foto's, de meneer hierboven daar neem ik mijn petje voor af, wat een creatieve man! De huizen maakte hijzelf van hout en klei en je ziet hierboven het onderstaande huis zonder dak, zo kun je heel goed de binnenkant bewonderen!Morgen laat ik jullie wel zien wat ik allemaal mee naar huis heb genomen, nu wil ik jullie even laten zien wat er bij thuiskomst op mij lag te wachten! Is het niet ongelooflijk, het eerste blok van mijn wisselquilt : It giet oan! Ik vroeg de andere elf deelnemers om een mandje te maken, ik stuurde alleen het patroon van het kale mandje en vroeg hun om zelf te verzinnen hoe het op te leuken en dit is dus Cuny's bijdrage:


Is hij niet enig? Totaal anders dan ik verwachtte en dat maakt het juist zo spannend! Cuny bedankt voor dit enige mandje!

Vandaag ga ik zelf maar eens kijken hoe ik mijn mandje zal maken, al wil ik nog even wachten met maken tot de anderen binnenzijn, misschien moet ik de mijne gaan gebruiken voor het evenwicht in mijn quilt, maar ik houd jullie op de hoogte!