zaterdag 14 september 2013

Niet te geloven!!!!

Maar hij is af! Wat? Wel mijn Blended quilt, ik ben er zo'n .... jaar geleden aan begonnen, de stofjes kocht ik nog bij de Quiltnaald!! Nu dan weten de meesten wel hoe lang geleden het is geweest! Had toen nog geen benul van snijmatten, rolmessen of hoe je driehoekjes netjes naaide, maar ondanks dat is hij toch echt helemaal af gekomen!

Een paar maanden geleden zette ik de banen eindelijk aan elkaar en gistermiddag dacht ik er gelukkig aan om hem even mee te nemen naar Naaldwijk toen ik daar tussenvulling ging halen voor een andere top en toen heb ik daar de stof voor de rand gekocht en 's avonds deze gesneden en eraan gezet en voilá:


Ik was er eerst niet helemaal zeker van of de stof niet te druk was, maar nu ben ik er echt blij mee! Zowel de donker blauwe ondergrond als het rood van de bloemen past perfect bij de oude stofjes, dus morgen kan ik deze gaan dubbelen! Maar dat was niet het enige wat ik gisteren deed, ik maakte ook de top van de In Full Bloom eindelijk af! De schuine rand die ik wilde maken wilde maar niet lukken en dus heb ik hem nu maar afgewerkt zoals het in het patroon stond aangegeven en dus:


Kan ik deze ook gaan dubbelen! Heb de achterkant ook al klaar liggen en kan nog kiezen  of ik een bruin of groen afwerkbiesje  zal gebruiken, al met al een heel vruchtbare vrijdag!

's Morgens was ik ook naar de Tildaclub en daar werkte ik aan een Japanse quilt, maar die staat nog erg in de kinderschoenen en daar zal ik later wel iets van laten zien, het is een heel aparte!
Maar Geertje kon ons vol trots het middenstuk van haar nieuwste creatie laten zien:


Phebe! Is het niet beeldschoon? Helemaal van restjes gemaakt tot nu toe, het dametje moet nog even worden bijgewerkt, het koppie zit net iets te laag zegt zij, maar de rest is zo lief geworden!
Oh ja en Ria had ook een affo en die had ze van de week even gemaakt, kijk eens wat een schatje:


Het kaftje van dit naaldenboekje is al om te stelen en de gebruikte stof vind ik zo gaaf! Maar kijk eens van binnen:


Links het vilt om de naalden te steken en rechts een zakje waar je garentjes in kunt stoppen, ook hier een perfect stofje gebruikt!

Jullie merken het zeker wel, ik ben weer helemaal in de quiltmood en ben dan ook van plan de komende weken heel wat steekjes met Ome Jan te gaan zetten en ja er wordt ook geborduurd maar daarvan is het meeste als cadeautje bedoeld, dus daarop moeten jullie toch echt nog even wachten!

Zo nu snel even het huis aan kant, DP komt zo thuis na een week in Limburg en we zijn van plan er een heel gezellig weekend van te maken!

Fijne dag!