woensdag 28 maart 2012

Zo'n heerlijk dagje in de tuin...

Ik zit buiten en ben druk met de steekjes aan mijn Loose Feathers borduurwerk! Heb eerst maar even een kopie gemaakt van het patroon en ben daarna alles gaan aftekenen wat ik al gedaan had en voilá daar komen de foutjes naar boven die ik maar niet kon vinden, dus even hier en daar achteruit gewerkt en toen lekker verder met mijn steekjes.Ineens klinkt er een hoop gejoel, gelach en natuurlijk met een lading jonge meisjes ook een hoop gegiechel en gegil! Ja dat heb je als je naast een middelbare school woont, ik kijk tussen de takken van de knotwilgen door en zie een arm uit een raam zwaaien, dan klinkt er een stem die iedereen op de juiste plaats dirigeert en natuurlijk is er weer een knul die op het moment suprême zijn tong uitsteekt!
De meiden giechelen, de jongens joelen en de arme schoolfotograaf probeert het zootje ongeregeld weer in bedwang te krijgen:


Hè hè, dat is eindelijk gelukt, ik hoor het omroepsysteem van de school de volgende klas naar beneden dirigeren en daar begint het weer van voren af aan, de man daarboven heeft een engelen geduld en vraagt aan de dame met de mooie rode haren om een stapje vooruit te doen en of die jonge met die pet die even af wil doen, gelukt! De volgende bende wordt geroepen en als laatste worden de leerkrachten en de hoogste groep van het VWO naar beneden geroepen, zelfs hier schijnen er nog een stel tussen te zitten die wat meer aanwijzingen nodig hebben of de lolbroek willen uithangen! Maar ook deze staan erop:


De man sluit het raam op de eerste verdieping, volgens mij kon ik zijn zucht van opluchting bijna horen!! De rust keert weer op het schoolplein, maar voor maar even, dan klinkt de schoolbel en de hele bende stormt naar buiten, jassen los over de schouder, tassen slepend over de grond of hoog opgehesen op hun schouders, fietsen worden gepakt, brommers gestart er wordt geroepen en gegild maar even later is het weer stil!
Nu ja behalve de buurman die zijn straatje schoon spuit en een hamer klinkt nog wat verder weg, maar ik ga weer verder met mijn steekjes! Zo vandaag een nieuwe riem kopen voor Tara (vanavond weer naar de training) en wat voer voor de konijnen, dan het laatste deel van de zomerwas in de machine en wegstrijken en dan weer steekjes in de zon, ik ga lekker!
Fijne dag!

P.S. Doen jullie ook mee met de speldenkussenverzamelingsdag? Hier kun je er meer over lezen!!