maandag 11 maart 2013

Beloofd en wat extra!

Gisteren heb ik jullie beloofd om vandaag mijn aankopen te laten zien en dus:


Als eerste hier het pakket om het Heksenhuisje te maken, het bestaat uit een hardschuim voor de muren en de bodem en er zitten ook houten raampjes bij en met de klei worden de muren en het dak gemodelleerd. Maar dat moet ik dus nog allemaal uitzoeken hoor! In het volgende pakje zit karton waarvan ik de meubeltjes voor het huisje ga maken, ben heel benieuwd of ik het voor elkaar krijg! En net als bij eerdere bezoeken aan de beurs heb ik ook deze keer weer wat leuke zilveren spulletjes voor het grote huis gekocht, om te laten zien hoe klein ze zijn heb ik er een vijf eurocent munt naast gelegd! Het zijn geen kapitale uitgaven hoor, maar het lijkt mij zo leuk om straks een mooi gedekte tafel in mijn huis te hebben! Ook het schattige melkkannetje en suikerpotje zijn van zilver en ook al zo schattig om te zien!
Zo dit waren dus nog de dingen van de zaterdag en wat heb ik zondag gedaan?

Wel ook zondag was DP weer vroeg de deur uit en nadat ik lekker terug gekropen was in bed en een poosje achter de computer had gezeten ben ik tegen tweeën richting Overschie gereden om eindelijk naar de quilts te gaan kijken van Betty en Monica  die daar in het museum Oud Overschie te pronken hangen!
Na door het snoepwinkeltje te zijn gelopen kwam ik in deze mooie kamer:


Hier zag ik de eerste creaties van de dames aan de muur hangen, mooie geappliqueerde en gefestonneerde bloemen, maar ook mooie paperpiecing, ook de kamer zelf was prachtig met de mooie ingebouwde kasten, de open haard en de gave oude witjes tegen de muren.

Maar niet alleen het patchwork was mooi, aan de andere kant in een kast stonden schattige mutsjes en ander oud textiel.

In een vitrine lag het middenstuk van een Phebe, echt de moeite waard om die af te zien,  maar ook lag er een leuk boek ( Ik denk van Betty) met daarin het verhaal van haar hartenquilt, nu kijken en genieten jullie maar mee, het is echt de moeite waard!


Zien jullie de lapjes stof die zij er zo keurig in heeft geplakt en aan de wand hing dan haar hartenquilt:Daarna door de achterdeur naar buiten naar het kleine gebouwtje erachter, wel even bukken want het is er heel laag :


En dan sta je plots in dit schattige keukentje:


Maar als je dan door de volgende deur gaat kom je in een wat grotere ruimte waar een paar grote quilts aan de wand hangen en enkele affo's en ufo's onderdak hebben gevonden in deze vitrinekasten:


Zijn ze niet schitterend? Prachtig kleurgebruik en allebei met de hand gequilt! Die hierboven is dacht ik van Betty en die hieronder van Monica.


Nu ga je door de deur links achterin en komt in de laatste kamer en daar hangen en liggen in glazen kasten nog meer creaties van de dames:
Schattige schortjes, maar ook deze enige kussentjes:Nu heb ik iets teveel gezegd? Het was echt puur genieten en dan te weten dat het museum gratis toegankelijk is en je het kan steunen met het kopen van snoep of je stopt wat geld in een houten spaarpot. Ik kan jullie vertellen dat ik heb genoten niet alleen van al het moois maar ook van de leuke gesprekken met de vrijwilligers die het museum bemannen en waar ik weer heel wat van heb opgestoken.

Morgen laat ik jullie nog wat foto's zien van de derde exposant, want die maakte naast prachtige schilderijen ook twee heel bijzondere quilts!

Fijne dag!