woensdag 11 maart 2015

We zijn weer bezig!

Waarmee? Wel met het poppenhuis natuurlijk! Ik kreeg gisteren een heerlijke verrassing in de bus van Christine, zij had mij geschreven dat zij nog wel patroontjes had om te maken voor mijn poppenhuis en gisteren lagen er geen patroontjes maar het hele boek lag in de brievenbus!

En ik kon gewoon niet wachten, moest er meteen mee aan de slag en gisteravond dus zitten borduren! Dat is niet eenvoudig hoor, je moet met drie draadjes door heel fijn gaas borduren en dat is best zwaar, maar het lukte aardig:


Ik ben begonnen met dit kussentje, daarmee kan ik bepalen of het stramien niet te groot is, wel het is inderdaad nog iets te groot, maar als het straks klaar is heb ik wel een heel mooi resultaat! Het borduursel ligt er dik bovenop en dat geeft wel een heel bijzonder effect! Ik hoop het vandaag af te krijgen! En DP? Die is bezig met een vloer te maken in de zitkamer van het poppenhuis:


Natuurlijk weer geen gewone vloer, maar een helemaal in patroon gelegde parketvloer! Ik had zaterdag weer speciaal parket meegebracht en hij heeft er één donker gekleurd en de andere blank gelaten, daardoor krijg je dit mooie verschil! De lambrisering rechts staat nog los, daardoor lijkt het of de vloer niet recht loopt, maar dat komt heus wel goed!

Ik ga weer verder met mijn steekjes vandaag en hoop het kussentje helemaal af te krijgen en dan ga ik meten hoe groot het kleed in de kamer mag worden zodat ik daarna daar mee kan gaan beginnen, heb de keuze gemaakt om ook daar rozen op te borduren!

Fijne dag!