vrijdag 11 oktober 2013

Dingen van de donderdag!

Begonnen met een wandeling met Tara die daarna drijfnat van de regendruppels die nog op de struiken lagen thuis kwam, na een forse afdroogbeurt weer een tukje ging doen in haar bench, terwijl ik naar het zwembad ging en al was ik nog te moe om mee te doen met de oefeningen, ik wel heerlijk een uur lang baantjes heb getrokken. Thuis eindelijk tijd gevonden om lekker in het nieuwe boek te neuzen en dit werd mijn eerste keuze:


Maar toen ik de aanwijzingen las, kwam ik tot de conclusie dat ik dan Jeffitex nodig had, dus even bellen met Naaldwijk!
Quilthoeve met Ingrid! Hallo met Lida, Ingrid weet jij wat Jeffitex is en verkoop je het ook? Ja hoor ik heb het op voorraad! Oh dan kom ik er meteen aan! ( Niet jaloers worden hoor, maar ja het is ook zo lekker dichtbij!) Dus ik stap in de auto en tien minuutjes later stap ik de hoeve binnen en daar komt de rol Jeffitex op tafel! En laat het nu het zelfde spul zijn waar ik jaren geleden eens een broodmandje van heb gemaakt! Dus na nog wat neuzen en nog wat kleine dingetjes aangeschaft te hebben keer ik met deze rol weer terug naar huis:


Ik kan dus aan de slag, maar ik heb besloten eerst verder te werken aan mijn quilt en gisteren heb ik de volgende te quilten delen voorbereid! Ik begon met dit doosje als maat te gebruiken:


Ik kreeg het al weer een paar jaar geleden bij een Kerstruil van Miranda en het was precies de juiste maat! Ik tekende de omtrek over op een velletje fotopapier, knipte het uit, vouwde het in vieren en gaf met een pen de vouwen precies aan! Fotopapier is soepel genoeg om te vouwen en stevig genoeg om als mal te gebruiken:

 
Daarna met een stift de cirkels op de stof overgebracht:


Ik weet dat sommigen bang zijn dat de stift op den duur de stof zal aantasten, maar aangezien de tekeningen van de borduurtjes ook met deze stift zijn overgetrokken op de crème ondergrond maakt het niet meer uit of ik deze nog een keer gebruik en het zal mijn tijd wel duren!

's Avonds begonnen met mijn steekjes en straks op de bee (deze keer bij Geertje) zal ik er nog meer op gaan zetten.

Fijne dag!