woensdag 23 december 2015

Toch nog even terug naar het museum!

Gaan jullie nog even mee naar Arnhem? Hier nog wat foto's van de Landlevendag in het Openluchtmuseum en leuke dingen die daarte zien en te doen waren:


Zoals op een buitenkacheltje dat gebruikt werd door o.a. griendwerkers in De Biesbosch een portie aardappeltjes bakken!


Helaas was niet alles open in het museum, zoals de weverij waar ik door het raam deze foto maakte van het getouw. In de winkel kon je de daar o.a. geweven theedoeken kopen.


De Midwinterblazers liepen door het hele museum en dan weer hier en dan weer daar klonken hun blaasklanken! Ik wist niet dat er ook dames mee deden met het blazen, zoals de dame hierboven!


Een werkplaats waar het druk was, maar waar o.a. deze wielen werden gemaakt:


En dan even puur jeugd sentiment! Naast de remise van de tram stonden deze wagens van Van Gend en Loos, nee niet de linker, maar de rechter wagen kan ik mij nog heel goed herinneren!En dan kwamen we na wat omzwervingen toch nog bij de stand van het gilde, ik had twee blokken gemaakt voor de winter quilts voor het goede doel.


En Aad was druk met het in elkaar zetten van de blokken, of zoals hier met het uithalen van een fout stukje, maar ja we werken allemaal wel eens achteruit toch!


En in een kraam met allemaal curiosa, bijzondere levensmiddelen en ander lekkers zag ik opeens die koude kerel staan:


Nu die ging dus mee naar huis, viel als een blok voor hem en heb even naar huis gebeld om te vragen of hij mee mocht!!!


Ook buiten was er nog veel meer te zien, zoals dit leuke bord met tekst en verder kleding, laarzen, truien etc.  echt van alles voor het buiten leven!


Dan liepen we weer een schuur in en hingen daar naast prachtige plaids, tassen en sjaals ook deze schilderijen, kon de verleiding om ze even te kieken niet weerstaan!


's Avonds vond mijn koude kerel een plekje in onze huiskamer en ik een plekje lekker bij de kachel en kon ik nagenieten van een heerlijke dag!


Zo toch nog het tweede deel van ons bezoek vastgelegd in een logje zodat jullie ook mee kunnen genieten en nu ga ik verder met mijn steekjes, maar eerst wens ik jullie allemaal een heel :

Fijne Kerst!