maandag 20 mei 2013

Wat heeft een lampje .....

te maken met quilten?? Nu eigenlijk niets zul je denken, ja je hebt goed licht nodig maar daarvoor dient dit lampje echt niet!


Waarvoor het dan toch pontificaal op tafel prijkt?  Wel het midden van mijn quilt With Needle & Thread is af, helemaal gequilt met de hand! Ja echt, ik ben na jaren amper een klein quiltje te hebben gedaan met de hand, nu bijna klaar met een middelgrote! En ik ben druk bezig met de rand! In Frankrijk werden de laatste blokjes gequilt en ook de roze rand rondom werd van steekjes voorzien, maar die rand... wel wat bleek het doosje was precies even groot als de vierkantjes van stof en dus....


tekende ik de blokjes met behulp van het doosje op de randen en zowaar werden er gisteren zelfs twee randen op deze manier gequilt! Misschien lukt het mij om vandaag de laatste twee randen af te krijgen en dan kan ik morgen misschien wel de rand afwerken met een bies! Wow, ik geniet echt weer van mijn steekjes en ben maar wat blij met de shashiko naalden die ik nu gebruik en ook mijn ringen blijven aan de kant en misschien is het geen perfecte quilt, het is wel een handgequilte en daar ben ik dolblij mee!

Nu wil ik jullie nog een schattig cadeautje laten zien dat ik van Sis kreeg omdat ik haar een lapje voor haar quilt stuurde en kijk eens hoe gaaf het daar hangt aan mijn handwerktas!


Kan het ook aan mijn rode tas hangen, maar ja die wacht nog steeds op mooi weer!
Zo vlug even de boel doen, wel met de Franse slag hoor het is tenslotte nog steeds Pinksteren!

Fijne dag!