donderdag 19 april 2012

Mijn eerste!

Zo het wordt tijd om jullie mijn eerste quilt te laten zien! Ja ik weet het sommige zagen hem al op mijn oude blog, maar nu iedereen de hare op dit blog laat zien wil ik niet achterblijven!


Hier het verhaal van mijn eerste! Ik begon te quilten toen ik dit boek kreeg van mijn moeder, nu alweer een jaar of twintig geleden!


Bij het doorbladeren werd ik meteen verliefd op de eerste quilt die erin staat! Achterin vond ik een beschrijving en het door te quilten patroon en dus begon ik ongehinderd door enige kennis met het samenstellen van deze quilt. Eerst de stofjes!!


Wel ik had nog een restje over van mijn crèmekleurige gebloemde slaapkamergordijnen, verder een lap oudroze keperkatoen die ik van mijn vader kreeg en een stuk gewassen ongebleekte katoen en tenslotte een lap gebloemde katoen, eigenlijk het enige wat echt voor quiltstof kon doorgaan!
Voor tussenvulling wattine (eigenlijk voor jassen) van de markt en daar ik zelfs nog nooit van een quiltlineaal en snijmes had gehoord begon ik dus ijverig de lapjes te knippen! Daarna werd de top op de naaimachine in elkaar gezet, voor de achterkant had ik genoeg van de gebloemde stof en dus werd de heleboel gedubbeld, maar omdat het wattine nogal dik was, werd de boel ook even gestreken om het wat dunner te maken! Voor het quilten gebruikte ik deze borduurring op 
standaard die ik van iemand kreeg:

                                   
Ja wist ik veel! Nu het leukste van het geheel, ik had in het boek zitten lezen en natuurlijk weer niet goed!! In plaats van gelijkmatige steken las ik gelijke steken en dus begonnen mijn vriendin ( zij maakte ook haar eerste!) en ik netjes door te prikken, recht naar beneden en recht naar boven en weer recht naar beneden, wel met echt quiltgaren, maar met een gewone naainaald! Ja nu kan ik er om lachen, maar toen vond ik het een hele klus, maar het is gelukt, ik kreeg na weken prikken een affo en het is nog steeds een heerlijke quilt die best nog vaak wordt gebruikt!


Dit was het verhaal van mijn eerste, geen geweldige maar wel een heel speciale quilt!

Zo vandaag komt naar wij hopen de goede tafel en dan mag ik naar de garage voor Kaatje die gisteren niet wilde starten! Fijne dag!