dinsdag 28 mei 2013

Het eind in zicht!

En een mooi eind ook! Waar ik het over heb? Wel over onze tuin natuurlijk! DP heeft de afgelopen weken, gespit, gegraven, gesjouwd en nu nadert de prachtige vijver zijn voltooiing ! Het terras is al helemaal af, maar één beeld zegt meer dan duizend woorden, dus voilá:


Dit zie ik als ik de achterdeur uitstap op het terras! Een mooi hardhouten hek en bakken vol bloeiende planten en daarachter de vijver, op deze manier goed beschermd tegen Tara! En als ik naar rechts kijk zie ik dit hoekje, DP heeft de muur wat breder gemaakt en met hout bekleed, ideaal want dat houdt de noordoosten wind tegen! De lampjes werden gisteravond ook nog geplaatst, daar zal ik een dezer dagen een foto van maken als ze branden en  de tuin uitlichten!Hierboven ons zitje en ook een nieuwe plantenbak die DP er plaatste, hier heb ik gisteren heerlijk zitten genieten in het zonnetje! Wat je niet ziet is de vijver die voor een deel onder de vlonder doorloopt!


En hier de vijver, deze is zich nog aan het zetten en wordt door de nieuwe planten al aardig helder! Overal staan waterplanten op de richels die DP erin maakte. Nog even wachten en dan zullen er ook vissen in zwemmen!


Hierboven een foto van de Dakplataan die DP pootte, als je goed kijkt zie je de eerste blaadjes al zitten.
En dan nu de verrassing die DP voor mij maakte en die ik vond toen ik terug kwam uit Frankrijk, mijn eigen kruidentuintje!!


Het oude hek aan de voorkant van Tara's ren raakte versleten en Tara probeerde er steeds door te ontsnappen en nu staat deze prachtige houten bak haar in de weg! Er zit al van alles in aan plantjes  en zaadjes (aardbeien, tomaatjes, sla en kruiden), ben heel benieuwd hoe het er straks uit gaat zien! Ervoor plantte hij lavendel, dus dit najaar kan ik weer oogsten!

Zo dit was het voor nu, ik ga snel aan de slag, want straks hopelijk lekker van de zon genieten, maar ook een bezoekje aan Corrie, ben heel benieuwd wat voor moois zij nu weer laat zien!

Fijne dag!