donderdag 13 september 2012

Belofte maakt schuld!

Gisteren beloofde ik jullie te laten zien wat mijn favoriete quilts waren op de tentoonstelling van het Gilde in Deventer, nu hier komen ze:

Ik begin met de quilts waar ik jullie gisteren wat details van liet zien en geloof me deze was echt geweldig! Het stofgebruik en de speelsheid van het ontwerp met de variahexen was echt zo origineel, petje af!

De quilt linksonder was ook al zo speels, hier was vooral het kleuren gebruik wat mij aansprak, maar kijk eens wat een geweldige sampler het in feite is en deze vrijwel geheel machinaal gemaakte quilt was dus ook een favoriet omdat deze mij inspireert voor het gebruik van mijn Ome Jan op een andere manier!

Herinneren jullie je de prachtige pauw nog? Wel hier rechts dus de gehele quilt! Een schitterende Baltimore met veel afwisseling en prachtige motieven!

Ook van de volgende quilt liet ik al een detail zien en wel het prachtig geappliceerde middenstuk! Ik heb het middenstuk er nog maar even naast gezet, want dat vond ik zo mooi!

Zo en nu  ga ik gewoon maar een stel quilts laten zien zonder verder commentaar, o.a. een schitterende Dear Jane en ook een prachtige quilt van Japanse stofjes gecombineerd met schitterend donkerrood!

 

Het spelen met lapjes en kleuren en soms ook met verschillende garens geeft iedere keer weer andere bijzondere effecten!

 

 

 


Helaas valt het diepe zwart van de ondergrond bij deze prachtige klaproos quilt door de belichting wat weg, maar dit drieluik was door zijn eenvoud juist beeldschoon!

 

De rechtse quilts zijn vooral kleurengamma's die de quilt bepalen, terwijl bij de twee linkse quilts zijn het juist de motieven die de aandacht trekken! 

 

 

Twee eigenlijk sobere quilts, maar beide heel bijzonder door de herhaalde motieven!


Helaas vielen bij sommige de kleuren weg bij het fotograferen, maar ik wil ze jullie toch laten zien want ze waren zo apart of origineel, wat te denken van "Ik hou van Hollands" ?

 

De tasjesquilt was erg leuk en bijzonder was dat alle handvatten los waren en ja de prachtige wollen ruitjes quilt kan ik als rechtgeaarde ruitjes verslaafde natuurlijk niet weglaten, al staat hij niet perfect op de foto!

 

 

De laatste vier behoeven eigenlijk geen verder commentaar, het zijn stuk voor stuk perfect gemaakte en schitterende creaties die alle vier getuigden van geweldig vakmanschap!

Zo dat waren mijn favoriete quilts van de tentoonstelling in Deventer, al met al een geweldige dag gehad en veel inspiratie opgedaan! Wil je de foto's beter zien, dan even aanklikken!

Fijne dag!