dinsdag 2 januari 2018

Wat zal ik doen?


Eerst maar iedereen die mij nog volgt een Gelukkig Nieuwjaar wensen en vooral gezondheid en voorspoed! 


En nu mijn vraag wat zal ik doen? Ga ik door met bloggen??? Echt even een dilemma, want veel reacties krijg ik niet meer en al zegt mijn DH dat ik gewoon door moet gaan ( hij vindt het dus leuk!) zelf ben ik ernstig aan het twijfelen, maar goed vandaag toch weer een logje!

 Ik heb het vorige jaar niet echt afgesloten maar zal nu toch nog even een klein overzicht geven van wat ik in elkaar knutselde! Er kwam maar één quilt af, de tweede Life is Beautiful die ik maakte voor mijn jongste dochter en ik werkte wel aan een tweede namelijk de Frans/Japanse en ook daar kwamen weer wat blokken van af:
Maar veel meer kwam er op dat gebied niet uit mijn handen! Maar wat ik wel deed was borduren en dat was dit afgelopen jaar dan ook mijn grootste bezigheid! Als eerste kwam mijn engelenlap:


Maar er zagen ook heel wat schaapjes het levenslicht (figuurlijk gesproken):
Werden er ook weer heel wat sneeuwmannen aan de verzameling toegevoegd:En maakte ik een hele lading fobs voor het quiltweekend in België en daar maakte mijn DH weer een heel bijzondere schaar voor! Deze schaar werd gemaakt naar het voorbeeld van mijn vaders stoffenschaar en door DH 2 x zo groot in hout gemaakt!


En ik borduurde ook nog wat kussentjes:


Dit schattige kussentje met schaapjes!


En dit kussentje dat precies in een schietspoel past, ook weer met schaapjes!


Eindelijk maakte ik ook deze peer die aan drie zijden is geborduurd!


Het kussentje hierboven was het werkstuk van de borduurbee in Vaassen bij Simone in maart en het kussentje hieronder maakte ik naar aanleiding van een patroontje dat ik toen bij Simone in haar nieuwe winkeltje kocht:


En dan was er in hetzelfde borduurblad waar de engelenlap in stond nog een patroontje met engeltjes en daar maakte ik dit kussentje van:


En tenslotte maakte ik voor mijn vriendinnen nog deze drie kabouters :


en dan heb ik het dus alleen over de kruissteekjes gehad!

Er werden nog andere dingen geborduurd hoor, met steel - of stiksteekjes:


Want al was ik er al in 2016 aan begonnen, ook in 2017 moesten er nog heel wat rondjes worden gemaakt voor de tweede LIB!

Al met al dus best een vol creatief jaar en ook voor dit jaar weer plannen genoeg! Eerst het grote ronde borduurwerk waar de stof en de garens al voor klaar liggen en dan wil ik toch opnieuw beginnen aan Mevrouw Wool en Mevrouw Cotton, alleen op een andere ondergrond, maar er ligt nog één UFO en die ga ik dus eerst aanpakken, de stekenlap van het borduurweekend van 2016
 en die wil ik afhebben voor ik weer naar Vaassen ga in Maart!
 en nu
 wens ik iedereen nogmaals een heel fijn, gezond en creatief 2018

Fijne dag.