dinsdag 28 augustus 2012

Verzoekjes en vragen!!

Ik begin maar met het beantwoorden van de grootste vraag namelijk:

Waar wordt een Plompje of Plombe voor gebruikt?
Wel die wordt gebruikt bij quilten en wel als contragewicht om je werk strak te houden en mooie steekjes te kunnen zetten! Dus dan kun je net als haar zonder ring of quilttafel werken en toch prachtige quilts creëren! Je legt de quilt over een gewone tafel, de plombe erop en je kunt beginnen!

Hoe maak ik er een?
Wel hier kun je vinden hoe ik hem aan het maken ben en hoe bepaal je hoe jij het moet doen? Wel zoek eerst een goede en vooral zware steen, wikkel die om met tussenvoering en pak hem dan in in een stevige stof en naai die dicht en neem dan de maten zoals ik je daar laat zien.


Dan hoe je hem gaat versieren?
Dat is helemaal naar eigen keuze en ook wil je hem gaan gebruiken bij het quilten of als deurstopper, gebruik dan kleuren die niet snel vuil worden, maar wordt het een siervoorwerp, dan gebruik je gewoon wat jij mooi vindt en dat kan dus ook wit en pastel zijn!

Waar vind ik een patroontje om hem te borduren?
Wel gewoon even zoeken op het internet! Ik vond dit patroontje hier en zelf ga ik daar nog randjes bij zoeken in mijn boeken en ook patroontjes die ik van vriendinnen kreeg worden gebruikt.


Dan kwam het verzoekje om wat te laten zien van de inhoud van het boekje dat ik gisteren liet zien en wel hier zien jullie dus wat dingen waarvan de patroontjes erin staan:

Schattige engeltjes sommigen gemaakt met kruissteekjes en andere met stik- en andere borduursteekjes.Zelfs dit schattige letterlapje staat erin!Oh en voor het geld hoef je ze niet te laten liggen, deze schattige boekjes kosten nog geen vier euro! Ik kocht de mijne hier, maar gelukkig zijn er overal in Nederland winkels die het verkopen!

Zo en of ik al wat heb gedaan?
Ja hoor ik heb ook steekjes gezet, niet zo fijntjes als ik de laatste keren heb moeten werken, maar het ziet er best leuk uit! En het wordt wel erg lief met dat zachte blauw en wit!


Zo en dan nu de laatste vraag! Hoe staat het met mijn rug?
Mijn rug is plaatselijk verstijfd en ik heb gisteren al de eerste behandeling bij de fysio gehad en donderdag mag ik weer! Maar gelukkig is dat alles, dus deze dame is er goed vanaf gekomen en ook Kaatje is weer volledig hersteld en dus ben ik weer mobiel!

Vandaag weer wat steekjes en ja dan zal die berg strijk ook weer aangevallen moeten worden en er zijn nog wat probleempjes met de vaatwasser, maar ze hebben beloofd dat vanmiddag de zon schijnt, dus!!! Fijne dag!!