zondag 30 oktober 2011

Samen naar de handwerkbeurs en de VL-letjes!!

Na een uitgebreid ontbijt en na afscheid te hebben genomen van mijn DP vertrokken Joke en ik gistermorgen naar Ahoy, voor een bezoekje aan de handwerkbeurs. Ik had mij van tevoren al voorgenomen niet teveel te kopen, geen lapjes en dingen die ik niet echt nodig had en al waren er wel een paar dingen die ik nog net kon weerstaan (een tweede borduurbijbel met hele grote letters en een loupe die je als een diadeem op je hoofd kon zetten) er waren natuurlijk wel weer wat dingen waar ik echt niet aan voorbij kon lopen! 


Ik heb maar een paar foto's genomen (ben het naderhand gewoon vergeten er was zoveel moois te zien!), maar hier dus een paar opnames!


In deze stand ging ik dus voor de bijl, zien jullie die prachtige borduurtjes hangen? Ja die met die groene passe-partouts? Als je zie in het echt ziet, dan zie je pas hoe ongelooflijk fijntjes ze zijn geborduurd met echte zijde!


Kijk hier zien jullie die mooie kleurtjes liggen en ja dan weet ik wel dat ik ook nog voor jaren borduurwerk heb liggen, maar ja.... zo zacht, zulke mooie kleurtjes! 


Wat bleek toen ik de zijde wilde kopen? Ze hadden niet alle kleurtjes die ik nodig heb bij zich, dus toen maar helemaal niets gekocht, kan altijd nog bestellen, dus alleen het patroon van een van de borduurwerken gescoord, kijk deze met de wilde bloementuin was mijn favoriet!
Nu dat was dus nummer één! Ehhh... ja want toen ik later nog een keertje langs Crownstitches liep zag ik plots deze hangen:
Nu als iemand die een teenager was in de sixties en een fan van The Beatles, ja dan is het bijna onmogelijk aan dat patroon voorbij te lopen! Ik kan jullie nu wel vertellen dat ik buiten de patronen van Blackbird design waar ik al mee bezig ben en van de Primitive club ik voorlopig niks meer koop! Ik bezoek dus ook geen tentoonstellingen, beurzen en boekhandels meer en surf niet meer op het net op zoek naar leuke koopjes, hier gaat de borduurknip voorlopig stevig op slot!! (Als dat maar gaat lukken!!)
Maar ja toen was de pret helaas afgelopen en na nog een kopje koffie te hebben gedronken in de Pub zijn we in de auto gestapt en naar het Centraal station gereden en daar bij de Kiss en Ride hebben we afscheid genomen, Joke in de trein terug naar het huis van haar moeder en ik in de auto terug naar mijn eigen huis, tot de volgende keer Jook, Knuffel!

Oh en dan wil ik jullie nog even de lapjes van deze week laten zien, dit zijn de zeven uitverkoren Vrolijke lapjes waaronder ook heel stel die ik deze week in mijn bus vond en die afkomstig waren van Petra! Volgende week heb ik weer een leuke keuze, dan ga ik er gebruiken die ik van Anita heb gekregen!

Oh en weet je ik heb ook nog dit lieve dametje gekregen van Joke, het is een linnenvrouwtje en het is gemaakt van vlas en heeft op haar rug ook een vlasboeketje, is het geen schatje?

Zo lang genoeg geklept, mijn koffie is op en de jouwe waarschijnlijk ook, dus ik ga maar eens kijken welke steekjes ik vandaag ga zetten en jij? Fijne dag!