vrijdag 24 oktober 2014

Ik heb het geloof ik al eens verteld.....

Maar ik weet het niet zeker, dus ik begin maar bij het begin. Op vrijdag komen wij meestal met zijn vieren bij elkaar om te handwerken, Ria, Henny, Bep en ik, maar vandaag was het maar een bee van twee, want Henny is er een weekje tussenuit met dochter en kleinzoon en Bep heeft flink de griep gekregen van de griepprik, dus dan wordt het wel heel stil! Maar gelukkig kon Ria wel naar mij toekomen en dus waren wij hier samen en zij zette steekjes aan haar laatste creatie en wat voor een!


Een heel unieke quilt, want het is vertaling van een affiche die zij in een museum zag enkele maanden geleden, daar maakte zij een foto van en al die lapjes die zij de afgelopen bee's aan elkaar heeft zitten zetten zijn nu één geheel en zo apart! Helemaal met de hand gemaakt en ook nu wordt deze weer helemaal met de hand doorgepit, het resultaat een beeldschone moderne quilt!
Image result for liubov popova 
Ria stuurde mij nog even deze uitleg:


Van de zomer waren wij bij Museum de Fundatie in Zwolle (een aanrader) Daar was een tentoonstelling van Russische avantgardisten.   Daar hing o.a. een affiche van meubelbekleding

ontworpen door Liubov Popova.( 1898-1924) Het fascineerde mij omdat het zo modern was voor die tijd en ik heb het toen op internet terug gevonden .
 
Bedankt Ria, lief dat je mij deze gegevens nog stuurde en dit wilde delen met de bezoekers van mijn blog!

En ik? Ik ging weer verder met mijn sneeuwman, waar ik gisteren geen steek aan had gezet, maar die vandaag weer een stukje gegroeid is:Valt niet erg op, maar heus heb best aardig wat steekjes gezet, maar misschien dat ik vanmiddag weer wat verder kom, het is best lastig om met blauw op blauw te borduren met dit donkere weer, dus moet nogal eens achteruit borduren!

Fijne dag!