woensdag 13 maart 2013

Er zijn van die klusjes!

Ja je weet wel die waar je een hekel aan hebt omdat je er vuile handen van krijgt en dan bedoel ik niet het verpotten van planten of het trekken van onkruid, nee deze keer bedoel ik het poetsen van koper! Wat stinkt dat poetsmiddel en wat krijg je een lamme arm van al dat gedoe, maar ja het moet wel gebeuren en als je dan een lamp hebt als de mijne dan is het maar wat goed dat er een sterke zoon in huis was die een handje bijstak om de lamp eraf te halen en weer op te hangen, maar het resultaat mag er zijn:


Maar nu zie je ook dat mijn klok ook wel een beurt mag hebben, nu misschien krijg ik vandaag genoeg moed om daar aan te beginnen! Maar gelukkig was er weer hartstikke gave post, ja er kwam weer een beeldschoon mandje binnen, hier is blok nr. 4!:

 Deze is van Willeke en in totaal komen er twaalf blokken in de quilt, elf worden er door anderen gemaakt naar aanleiding van het patroon dat ik hun stuurde en de twaalfde moet ik dus zelf maken, maar ik wacht nog even omdat ik met mijn blok misschien de quilt in evenwicht moet maken. De wisselquilt: It giet oan wordt georganiseerd door Willeke en zij schreef elf andere quilt(st)ers en vroeg hun of zij mee wilden doen en ja hoor alle elf vonden het meteen een geweldig idee! Ieder kreeg een lijst met namen van de deelnemers en in welke volgorde men mee zou doen en wanneer je de gegevens voor jouw blok moet opsturen en ook op welke data de andere blokken opgestuurd moeten zijn. Ik ben de derde op de lijst en zond iedereen als basispatroon het mandje en vroeg hun alleen om er rekening mee te houding dat het bij bordeauxrood moet passen en of ze de mandjes willen opleuken, geeft niet hoe en wat leuk zijn ze al tot nu toe! Puur genieten! Zoals je ziet heeft Willeke het mandje met paperpiecing gemaakt.

Oh en als jullie dachten dat dat alle leuke post was, dan vergissen jullie je echt! Ik kreeg van Mams geld voor mijn verjaardag en toen ik onlangs een nieuwsbrief kreeg van Bep met daarin geweldig mooie nieuwe stofjes en daar was ik dus meteen helemaal weg van en dus heb ik mij daar lekker aan te buiten gegaan!


Zijn ze niet prachtig? Nu moet ik alleen DP nog vertellen dat ik de slaapkamer in deze kleuren wil gaan veranderen! Grijns!!
Het lapje rechts zat er extra bij en ik hoop dat ik dat straks bij mijn mandje kan gaan gebruiken.

Zo dat was het voor nu, de steekjes zien jullie een andere keer, vandaag ga ik namelijk weer Hardanger borduren op de Karperhoeve!

Fijne dag!