vrijdag 30 december 2011

Toch wat nieuwe steekjes!

Terwijl de mannen weer aan de slag gingen met het afhalen van de onderlaag (wat een snertklus!) en ik dus na de boodschappen te hebben gedaan en ladingen nat plakkerig papier van de vloer te hebben geruimd (moet ook gebeuren!) even wat tijd voor mijzelf had, kon ik toch een poosje naar boven en daar besloot ik eerst wat verstelwerk te doen (voor mams) en vier gerepareerde onderbroeken en één pyjamabroek later mocht ik van mij zelf aan iets nieuws beginnen! Ja ik weet het wel, ik zou eerst wat ufo's wegwerken, maar jammer genoeg wil mijn hand niet meewerken en dus ben ik achter Ome Jan gekropen en dit is het eerste deeltje van mijn nieuwe quiltje:


Ik heb het patroontje ruim  een jaar geleden in Frankrijk gekocht en de stofjes zaten er ook bij, maar ik heb het patroontje gekopieerd omdat ik het met de paperpiecing methode wil maken, dus straks heb ik nog wel een heel patroon over! Ik zal het helemaal met de machine maken, alleen de bies zal ik waarschijnlijk met de hand tegen zomen.
Nu dat had ik gedacht, heb net ook het tweede hart gemaakt en daar kwam dus wel handwerk aan te pas, eerst het rijgen van de zigzag bies op de ondergrond en daarna het crazy hart erop appliceren, resultaat:


Best gaaf hè? Kijk zo zien ze er dus samen uit:Nog twee weer heel andere harten te gaan, misschien kom ik daar vandaag wel aan toe, morgen heb ik er vast geen tijd voor dan is het tijd om oliebollen te bakken! Fijne dag!