dinsdag 14 augustus 2012

Plompje!!

Gisteren toch even naar de zolder geklommen, daar begonnen met het aankleden van mijn Plompje! Eerst een restant tussenvulling op maat geknipt en dat rond de mooie zware steen gewikkeld die ik van DSIL kreeg:


Jullie zien dat ik er een aardig dikke laag om heb gewikkeld, die daarna met steekjes werd dicht genaaid:


Ondertussen werd het mij toch te warm boven en dus alles mee naar buiten genomen waar ik er dit nette pakje van maakte! Daarna een stevige lap gepakt en die om de tussenvulling genaaid:


Zo de basis voor Plompje is klaar en dus moet ik gaan meten, de omtrek, de breedte, de hoogte en de lengte:

 


 

     Ik maakte er een tekening van:


Toen zocht ik een stuk borduurstof uit en bracht daar de tekening op over met een rode draad:


Nog even het midden aangegeven en ik kan beginnen met het leukste deel: Patroontjes zoeken en borduren! Zal hem vandaag even afwerken met een zigzag steekje tegen het rafelen! Ben er alleen nog niet uit welke kleur ik ga gebruiken, het rood wat je hierboven ziet of dit wit:


Omdat ik mijn Plompje echt wil gaan gebruiken bij het quilten zal rood wel verstandiger zijn, maar als je hem alleen voor de sier wil maken, dan kun je dus ook een lichtere ondergrond gebruiken en met lichte garens werken! Natuurlijk hoef je hem niet persé te borduren, vroeger werden ze ook afgewerkt met stevige stoffen en ik denk dat een mooi Japans stofje met een applicatie ook erg leuk zal staan!
Zo straks naar de tandarts en dan naar Mams, hoop dat ze nu wel mee kan gaan winkelen, maar anders haal ik wel wat voor haar op zicht!

Fijne dag!