maandag 23 juni 2014

Zoals beloofd!

Gisteren beloofde ik dat ik jullie nog een kijkje zou geven in de stal, waar niet alleen twee prachtige koeien lagen maar waar ook wat quilts en borduurwerk tentoon gesteld hing. Nu was er echt veel minder dan vorige jaren, maar gelukkig hing er ook een prachtige verzameling oud goed waar ik ook van heb genoten! Kijk maar mee:


Bij de ingang worden prachtige kaarten verkocht t.b.v. van een goed doel, op alle kaarten staat een natuurschilderij, voor de ingang stond een van de schilderijen die deze meneer ervoor maakte!Achter glas stonden heel veel mooie borduurtjes en ook heel oude antieke waren er uitgestald!


Hier kijk ik dus met afgunst naar, de verzameling van Co is echt ongeëvenaard!


Deze prachtige kleurrijke quilt hing er echt te pronken, weet helaas niet wie de maakster is!

Souvenir de ma jeunesse? Ik weet het niet, maar schitterende lappen waren het wel!En dan zo'n mooi ouderwets rekje met een heel stel quilts erover, gaaf toch!
 

Oude letterlapjes met antiek serviesgoed en allerlei handwerkgereedschap, museum waardig!


En dan weer wat nieuwer werk ertussendoor,  klein quiltje en mooie borduursels!
 

Ik ben geen mens voor zwart, maar dit is wel een heel bijzondere lap!


Weer wat borduurwerken en enkele nog maar net af en nog niet ingelijst, dus hoe hang je die op?


Men neme gewoon een emmer, hangt die aan een haak en drapeert daar je letterlap overheen, ja Co is niet voor een gat gevangen!


Oud goed, zoals het hier zo samen hangt, zo ontroerend en soms zo lief!
Hieronder diverse quilts:

En dan hangt daar opeens een schitterend kantwerk, geklost ziet men daar Jozef, Maria en het kindje Jezus: Prachtig geborduurde lappen worden plots afgewisseld met een antiek bedje met een heel oude lappendeken en boven het hoofdje van de pop een bordje met een avondgebed!


Dit patroontje ken ik, mijn vriendin maakte onlangs de top af van haar quilt, wat ziet deze er in andere kleuren totaal anders uit!


Vooruit nog wat oud goed, maar wel van een heel andere soort! Geinig!
 En beneden in de Barg hingen deze twee quilts, daar hingen nog wat kaartjes op van de vele vrijwilligers die hebben geholpen om de boerenmarktdag weer tot een geweldig succes te maken!Morgen weer wat steekjes van mijzelf!

Fijne dag!