woensdag 16 mei 2012

Dieet en steekjes!

Zoveel vragen en opmerkingen gisteren over ons dieet en ja het ziet er heerlijk uit en dat is het ook, maar ik zal toch maar even wat vragen beantwoorden die zijn gesteld!
Het gevolgde dieet staat in dit boek:Het is een herschreven versie van het Atkins dieet door drie artsen van het John Hopkins Hospital en zij hebben het oude dieet fors gemoderniseerd, wat het een stuk makkelijker en ook wel gezonder maakt dan het oude dieet! Het is een flinke brok leeswerk om de onderbouwing van deze methode te begrijpen, maar toen DP het had gelezen was zijn commentaar: Dit wil ik doen, dit hou ik wel vol!
Kijk zo zien de eerste week diëten eruit:

Iedere dag staat er precies wat je mag eten en geloof mij dat is meer dan genoeg!!
Het komt eigenlijk hier op neer, dat alle koolhydraten die omgezet zijn in vetten in je lichaam moeten worden afgebroken en verbrandt en daarvoor heb je dus vetten nodig, wel die zitten er dus genoeg in het vele vlees, de oliën en de boter die je mag gebruiken! DP was gisteren al ruim 4 kilo kwijt en ik 1,1 kilo en dat terwijl we pas zaterdag zijn begonnen! Het gekke is dat DP moeite had en niet alles op kon eten wat op het lijstje stond en dat voor iemand die normaliter heerlijk kan bunkeren! Ik was al begonnen met afvallen en dus ging het bij mij nu iets langzamer, maar daar maak ik dus geen punt van, als ze maar gaan! En ze beloven dat ik binnen twee weken 5 kilo lichter zal zijn, nu daar ga ik dus voor!

Gisteren zitten wachten op een pakket dat afgegeven zou worden en dus durfde ik niet naar boven te gaan om achter Ome Jan te kruipen of te gaan zitten strijken, dus kon ik na de gewone gladmaak werkzaamheden lekker veel steekjes zetten en rondje twee is dan ook vrijwel af!!


Helaas had ik het mauvekleurige garen niet dat voor de bloemen moet worden gebruikt, maar die moeten dan maar even wachten tot ik het op de kop heb getikt, want het mooie stofje wat in de quilt terug komt is wel de juiste kleur mauve, een soort grijzig lila!

Dan heb ik heus nog wel wat steekjes gezet in de vakantie, de eerst avond had ik perfect licht en toen ben ik eindelijk aan het Marie Suarez borduurtje begonnen, maar helaas daarna werden de ramen van de hotels en de oude Inn's steeds kleiner en het juiste licht voor dat fijne werk ontbrak en dus blijft dit weer even liggen tot ik beter licht heb voor die een over een draadje steekjes!En zien jullie ook dat smalle bandje, dat is ongeveer 7 mm. breed en daar moeten dus 17 hartjes op worden geborduurd, jemig wat een klus maar wel een erg leuk resultaat!
Nu kocht ik in Edinburgh ook nog twee boekenleggers om te borduren en met de ene waarop de nationale bloem van Schotland de distel staat, ben ik al lekker ver op weg:De andere met de schaapjes (hoe kan het ook anders! Grijns!) ligt nog onaangeroerd! Maar die zien jullie t.z.t. ook wel verschijnen!

Fijne dag!