vrijdag 24 juni 2016

Knibbel, knabbel knuisje .....

Kom eens kijken in mijn huisje! Ja? Ga je mee? Oké eerst even over de plas springen, want het heeft hier gehoosd! En dan zie je dus:


Ziet er gaaf uit toch! En zie je wat er boven de deur hangt? Wacht even dichterbij:


Welkom! Het is een schattig huisje dat ik Frankrijk bij Veronique Requena kocht in haar winkeltje "Born to Quilt"

Oh je kunt al een paar spulletjes zien die een plekje hebben gekregen op het plankje, links een borduurtje van mijzelf dat in een lijstje zit dat ik van mijn vriendin Bep heb gekregen en rechts een schattig lijstje met schaapjes dat ik van Carine uit Brugge kreeg! Oh ja en in het midden een potje dat ik vandaag bij de Action kocht, daar moeten dus lekkere snoepjes in komen! LOL!

Kom over de drempel en nee maak je niet druk om natte voeten, op de grond ligt een handige witte vinylvloer en neem plaats op de stoel die DH heeft voorzien van een nieuwe witte verflaag:Als het te donker is voor fijne steekjes, dan kun je even de lamp aan doen, wel even de stekker in het stopcontact steken! Het pijpje moet nog even een kwastje krijgen of zal ik het quiltje daarvoor ophangen?


Rechts het raam met daarvoor de eerste spulletjes die ik ervoor verzamelde, een dienblaadje met borduurtje en een groter dat straks op het ladenkastje komt te staan en ook een naaidoosje, nog helemaal leeg, maar dat komt vanzelf wel vol!


Achter mijn stoel heb ik ook wat spulletjes een plekje gegeven, rechts een borduurtje (was eigenlijk voor iets anders bedoeld, maar past perfect in dat leuke lijstje en links een klein schoolbordje, moet alleen nog een krijtje zoeken!


Ook het dakraam heeft iets leuks gekregen, dat witte sterretje kreeg ik van iemand, maar weet helaas niet meer van wie! Maar dat schattige rieten hart kreeg ik al weer een aantal jaren geleden van Hilde Lemarq toen zij met haar tante een bezoekje aan Maassluis bracht, heb er alleen een ander lintje in gestrikt, het vorige was rood en helemaal verschoten en natuurlijk zitten er nu nep roosjes in, al heb ik genoeg echte witte rozen in de tuin, maar die hebben van het slechte weer een flinke optater gehad.

Zo dat is dus voorlopig echt het laatste wat betreft mijn huisje, ik moet nog wel een kussen maken voor in de stoel en mijn oude eiken ladenkastje dat ik bij de kringloop op de kop tikte, moet nog worden geverfd en een plekje krijgen, maar nu ga ik eerst snel mijn grote huis in orde maken, dan naar de bee bij Ria en vanmiddag heb ik vast wel een uurtje om lekker te genieten en steekjes te zetten in mijn tuin huisje!

Fijne dag!