maandag 12 september 2011

Mijn Victoriaanse...

Gisteren liet ik mijn vrolijke/romantische lapjes zien en vertelde dat ik er een Victoriaanse quilt van wilde maken, nu daar kreeg ik dus wat vragen over, vooral het borduren met zijde riep wat vragen op, vandaar dat ik jullie nu maar even laat zien wat ik bedoel! Kijk dit is mijn Victoriaanse die ik eerder maakte naar een patroon van Petra Prins, de voorkant bestaat uit fluwelen, zijden en gebloemde lapjes van 10 x 10 cm.:

 Het is nog steeds mijn mooiste quilt en ik ben er dan ook reuze zuinig op! Meestal hangt hij dus in onze slaapkamer op het quiltrek, maar soms leg ik hem op ons bed, want zolang de Log-Cabin nog niet af is, vind ik dat het mooiste plekje:

Maar hier zien jullie hem even dichterbij en jullie kunnen nu zien dat alle naden zijn geborduurd met borduurzijde in een flanelsteek, later toen de tussenvoering en de achterkant (geheel van zijde) waren toegevoegd is hij geknoopt met dezelfde borduurzijde. De achterkant is naar voren gevouwen en daarmee ontstond dus ook de rand. Binnenkort hoop ik jullie het begin te kunnen laten zien van mijn eigen ontwerp, een loper voor over de tafel en omdat zijde dus nogal snel kan afgeven in de was, wordt het er een voor zon en feestdagen! LOL!!
Zo en dan hoop ik vandaag toch echt de laatste steekjes aan mijn Primitive letterlap te doen, maar of dat lukt zien jullie morgen wel weer! Fijne dag!