maandag 2 december 2013

Ben nog even bezig!

Kijk het is wel al een heel eind klaar, maar de laatste hand moet er nog wel aan gelegd worden:Dus misschien straks wel een affo of twee! Nu dat laat ik dan later nog wel zien! Tot straks en anders:

Eén paar uurtjes later:

Zo heb er hard aan gewerkt en wel op deze manier:

Plak dunne wattine op de kartonnetjes en laat het even drogen , daarna positioneer je het borduurwerk door middel van wat spelden, zorg dat de bovenkant van je borduurwerk recht van draad loopt!Dan met een goede textiellijm vastlijmen op het karton, de wattine laag tussen je borduurwerk en het karton!


Kies een lijm die helder opdroogt en daarna ga je verder met het werkstukje te spannen, zorg dat ook de zijkanten recht van draad zijn!


Zet alle kanten goed vast met spelden die je in het karton steekt :Lopen alle kanten van je borduurwerk mooi recht en ligt het mooi in het midden van het karton, dan kun je nu de rest gaan vastlijmen!


Kies een lintje of bandje  dat je wil gaan gebruiken als ophanglusje en steek dat aan de bovenzijde in het midden met een speld vast of draai een koordje van borduurzijde en maak hiervan een lusje in het midden van het koordje en dan werk je daar ook de zijkanten mee af!


Nu speld je de met een stofje afgewerkte achterkant en het borduurwerkje aan elkaar en je naait de twee delen met steekjes aan elkaar! Hiermee kun je eventueel nog wat correcties aanbrengen mocht een borduurtje niet perfect recht om je kartonnetje zitten!


Zo en dan kies je een mooi kantje of bandje en daarmee werk je de randen netjes af, dit kan meestal wel me de heldere lijm, maar ik koos voor een fluwelen biesje dat helaas niet blijft zitten met de gewone lijm, dus het worden dan toch steekjes of een steviger lijmsoort om het geheel vast te zetten!


Dus dit hoop ik vanavond nog af te maken en laat ik jullie morgen dan wel weer zien!

Fijne dag!