vrijdag 29 augustus 2014

Ben begonnen!

Niet te geloven, na bijna drie jaar toch begonnen aan de quilt van Ikorniquilt! Al die tijd lag het pakketje netjes bij mijn borduurwerkjesvoorraad en steeds kwam er maar niks van, maar toen ik gisteren moest gaan kiezen wat ik nu zou gaan maken, besloot ik eerst maar eens de borduurtjes voor deze quilt te gaan maken:Het eerste borduurtje heeft als tekst: Any en daar ben ik dus mee begonnen, het komt straks linksboven in de hoek, kijk maar eens hier:


Zo moet hij dus worden, dus ben voorlopig eerst aan het borduren en daarna kan ik pas de quilt in elkaar gaan zetten!
Het was weer heel gezellig bij Ria met de andere meiden van Plezier voor Vier en ik kreeg dan ook op mijn kop dat dit gave quiltje nog steeds niet was gemaakt, dus ik denk een goede keuze!

Fijne dag!

Vraag me niet hoe!

Hoe ik wat, wel hoe ik zowaar nog een affo in elkaar gefrommeld heb, want ik was gisterenmiddag al aan het eind van mijn Latijn na een heel slechte nacht, dus heb ik overdag niets aan mijn handwerkjes kunnen doen, maar 's avonds keek DH naar het voetballen en toen ben ik naar boven gegaan om wat uit te proberen met Ome Jan (Helaas mislukt!) maar terwijl die langzaam op gang kwam ging ik aan de slag met de allerlaatste restjes van mijn blauwe lapje, dat ik gebruikte voor alle borduurspulletjes:


Zowel voor het mapje links als voor het naalden- en schaaretui en nu voor mijn allerlaatste gebruiksvoorwerp!


Wat ik heb gemaakt? Wel ik zei al dat ik het dametje voor dit gebruiksvoorwerp zou gebruiken en dat heb ik gedaan:


Heb er een afvalbakje voor mijn draadjes van gemaakt! Heb het even op de tafel gelegd zodat je kan zien hoe het is gemaakt en hier zie je hoe het hangt op mijn stoel:

Voor de binnenkant en de achterkant van de band heb ik een ander stofje gebruikt met bloemetjes in dezelfde kleur blauw. De band is dus lang genoeg om over een brede leuning te hangen en in het einde zit als contra gewicht voor het zakje volière zand, dat is makkelijk om erin te doen en het ruikt heerlijk naar anijs!


Zo nu alleen nog volgende week de laatste cijfertjes op mijn merklapje en dan ben ik voorlopig wat het blauw betreft uit geborduurd, maar heb ondertussen al wel wat anders opgezocht hoor, heb namelijk nog een hele lading patroontjes van sneeuwmannen en het wordt de hoogste tijd om daar aan te beginnen wil ik deze af hebben voor de winter!

Fijne dag!