woensdag 12 maart 2014

Onderwerp van vandaag: Partial!

Jeetje wat moet ik daar nu mee, Partial = gedeeltelijk maar ook partijdig! Nu ik bemoei maar niet met politiek, met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur zal ieder daar wel een eigen mening over hebben dus dat partijdige laat ik maar vallen, maar gedeeltelijk dat moet toch lukken!
Ik bedoel ik heb ladingen creaties liggen die gedeeltelijk af zijn, de welbekende ufo's! Neem nu eens deze mooie blokken:

Liggen als tweede op het stapeltje: To do!!! Waarom als tweede, wel deze quilt wil ik eerst afmaken:


Juist die van kleindochter Yfke, die moet ook hoognodig afgemaakt worden en daar hoop ik echt deze week steekjes aan te kunnen doen! Deze twee doe ik wel helemaal verder met de naaimachine!

Is dat alles? Welnee!!! Er liggen nog veel meer tops te wachten om affo's te worden:


Moet nog een maïskolf op worden geappliceerd  en dan alleen nog even quilten, eigenlijk een fluitje van een cent! En deze dan, de Céline:


Wel die gaat in ieder geval in mei mee naar Frankrijk, ben al begonnen met doorpitten maar hij is nog lang niet af, dus die hoop ik daar af te krijgen, nou ja in ieder geval een héél eind op streek!


En mijn hexagonen? Wel die is eigenlijk een stuk donkerder dan hier op de foto en ik heb besloten daar geen beddequiltvan te maken maar een kleed voor buiten op de tuintafel, graag als het kan nog voor het eind van de zomer! Grijns!


Oh en deze dan, die heeft onlangs toch een mooie rand gekregen, wel die ga ik na de Céline onder handen nemen, kan tenslotte niet alles tegelijk!


Oh en deze!!! Die is zo leuk geworden, maar ik moet echt nodig op een stofje uit voor de bies en dan kan ik deze ook eindelijk een affo noemen! Hij is nota bene al voor een groot deel doorgepit!

Deze is bijna klaar, echt waar er moeten nog maar een paar naadjes in de ditch te worden gestikt en dan nog wat blokken met Ome Jan van wat quiltsteekjes worden voorzien en dan alleen nog maar de bies, goed nog wel een paar maartjes maar het schiet echt al op!


Deze, ach ja deze, hier ben ik zo'n twintig jaar geleden aan begonnen en toen heb ik de stof voor de sashings en de achterkant weggeven aan iemand die het harder nodig had en dus is hij blijven liggen, studie en werk kwamen ervoor in de plaats, maar eens !!!


Oh en dan liggen daar gebroederlijk (of zijn quilts vrouwelijk?) gezusterlijk naast elkaar de blokken van mijn Civil War Diary en


mijn Farmers wife ..... ja ik weet het, allemaal prachtige projecten, maar ik was zo van plan de afgelopen winter daar aan te werken, maar het werden dus allemaal borduursteekjes!


Maar ik heb mij echt voorgenomen om nu ijverig aan de slag te gaan met mijn quilts en andere reeds liggende projecten en nee ik begin even niet aan iets nieuws, de sneeuwmannen zullen echt moeten wachten op hun borduursteekjes en ook die gave quilt waar boven zowel het patroon als de lapjes van liggen te verstoffen moeten wachten, ik ga affo's maken!

Fijne dag!