zaterdag 5 november 2011

Goedemorgen Zaterdag!

Als jullie dit lezen, lig ik misschien nog op een oor, heb het bericht gisteren al klaar gezet, want we zijn van plan een lekker lui lang weekend te houden! Maar ik wil jullie toch wel vertellen van wat ik weer allemaal heb gedaan op de Loose Feathersclub en wat ik allemaal voor moois aan het doen ben, kijk dit is het tweede deel van het Loose Featherspatroon:
Als je even bij haar kijkt dan kun je zien hoe de twee delen er straks uit moeten gaan zien! In het boekje staan nog twee beeldschone patronen, één om een deksel mooi te versieren en één schattig speldenkussen, allebei heel verleidelijk om te borduren, zal straks eerst eens kijken of ik daar garen voor heb en anders zal ik volgende week bij de midweek borduursters het garen uitzoeken!
Van de week ook nog wat in huis gedaan hoor, de lade in de tafel was wat stoffig en de zilveren dingetjes zwart, dus ik besloot de boel even schoon te maken en het zilver te poetsen, maar toen ik de witte lap eruit haalde bleek er een grote watervlek in te zitten (Tara had onlangs een glas water met haar staart omgekieperd!) en dus moest ook de lap eruit en in de was, nu ik naar boven voor een andere lap en al lijkt hij op de foto hard rood (komt door de belichting) in het echt is het een dieprode en warme kleur:


Hier zien jullie naast enkele borduurtjes ook het grootste deel van mijn scharenverzameling (er zijn er nog een paar in gebruik en natuurlijk de twee in de klossen! Helemaal rechtsboven zien jullie twee grote scharen, die heeft mijn vader jarenlang bij zijn werk gebruikt, hij was stoffeerder/woninginrichter, het hele kleine schaartje rechts in het midden is van Mams geweest, zij gebruikte het bij het frivoliteën, eronder een schaar uit Denemarken, Links in het midden staan drie vingerhoed doosjes, in een zit de borduurring van mijn opa, die naaide de vlaggen van de Gemeente Dordrecht en ook de gordijnen.  Het doosje linksonder is mijn grootste schat, allemaal zilveren naai attributen, ik kreeg het een paar jaar geleden van Mams voor mijn verjaardag. De sterrenbeurs heeft Mams zelf gebreid en de reticule hebben jullie onlangs al gezien.
Denken jullie nog even aan mijn Give-away? Laat een berichtje achter op het vorige logje en geef aan waar je voorkeur ligt! Fijne dag!