woensdag 30 januari 2013

Schatgraven!

Gistermorgen ging ik al vroeg naar mijn Mams om samen met mijn broer tapijt voor haar slaapkamer te kopen en toen ik binnenstapte zag ik twee dozen staan:


Zag er bovenop een lap grijze fleece liggen en toen ik erin keek zag ik allemaal stof liggen, was heel benieuwd wat dat allemaal moest! Nu daar kwam ik al snel achter, want terwijl ik snel de afwas deed en koffie zette kwam mijn broer en zei dat deze dozen voor mij waren! Er in zaten alle spulletjes uit de naaikamer van zijn schoonmoeder die onlangs na een hersenbloeding naar het bejaardenhuis was verhuisd! Nu meiden kom maar eens kijken wat er allemaal voor moois inzat:

Deze doosjes zaten in de laatjes onder haar werktafel en snel geteld zag ik al acht scharen, maar ook spelden, garens en bergen naalden! Zij had een grote verzameling antieke poppen en maakte zelf japonnen voor haar poppen, maar ook de trouwjaponnen van haar dochters waren van haar hand!

Daarna opende ik deze doos en geloof mij daarin zat een echte schat!!

Naast simpel elastiek, zaten er ook massa's kantjes in, de ene nog mooier dan de andere, crème, wit, roze, ecru, oud en nieuw, smal en breed, werkelijk schitterend !

Maar dat was niet de enige doos vol kant, ook deze dozen waren vol verrassingen:Zie je dit, nog meer prachtige kant en deze keer ook een hele doos met zwarte kant en wat te denken van dat doosjes met die prachtige linnen knoopjes!Het doosje zelf is al beeldschoon, het was even puzzelen voor ik doorhad hoe het open ging!

Ook was er een klein ladenkastje:

Met daarin een schat aan knoopjes, parelmoeren, zwarte, witte, maar ook antieke drukkertjes met pareltjes erop, ook snoeren met rode kraaltjes en slootjes en zelfs wat klompjes en in het meeste rechtse doosje poppenhandjes!

Ik heb een van de stapeltjes kant even uit elkaar gehaald, uitgelegd op de tafel en op de kiek gezet, het is allemaal zo mooi!


Zie het al helemaal voor mij; prachtige hartjes met kantjes, maar ook een quilt met kant afgewerkt en versierd met die beeldschone knoopjes, pailletten en lintjes, ik kan echt mijn hart ophalen aan al deze mooie spulletjes!  Dus na mijn Victoriaanse kan ik nu ook aan de slag om een Victoriaanse Crazy quilt te maken, oh en lapjes waren er ook:


Echte zijde en schattige bloemenstofjes, deze kunnen vast een plekje vinden in mijn crazy quilt!
Er waren ook stoffen die niet echt geschikt zijn voor een quilt, te zwaar en dik, maar misschien kan ik daar iemand anders gelukkig mee maken!

Dus jullie snappen vast wel dat ik niet aan veel steekjes ben toe gekomen, nu rest mij alleen nog de moeilijke taak om alles een plekje te geven in mijn toch al overvolle hobbykamer, maar zal wel lukken hoor!

Fijne dag!