woensdag 22 februari 2012

En op dinsdag....

Zat ik 's morgens weer een tijdje achter Ome Jan en kwamen er twee rijen aan de Ragtime quilt bij, de stofjes aan de bovenkant zijn keurig op de blok gesneden, was even lastig maar kreeg het toch redelijk voor elkaar!

Helaas kan ik dat van de onderkant stof niet zeggen, die was zo scheef als een horlepiep! Meiden wat heb ik zitten tobben met snijden! Op het laatst de handdoek in de ring gegooid en gewoon het mes er maar ingezet, is tenslotte de onderkant maar!


Maar ik ga best lekker en als ik iedere dag wat banen kan stikken moet hij toch aardig opschieten, alleen heb ik waarschijnlijk te weinig tussenvulling, dus daar zal ik vrijdag nog van mee moeten brengen! Ik hoop in totaal tien rijen te maken, is hij dan nog tekort heb ik gelukkig nog genoeg blokken voor nog een rij!

Ook de Waterloo gaat lekker, de donkerrode bloem zit er helemaal op en ben bezig met de eikenblaren, ik heb helaas een net iets te dik garen, maar ja anders had ik helemaal geen garen gehad! Ach als hij straks gequilt wordt om de applicaties zie je daar niets meer van!


En toen nog een uurtje achter Ome Jan voor de Farmers Wife, heb weer wat blokken aan elkaar gezet met de sashings, moest die opnieuw snijden want ze waren net iets te kort!! Wat is het toch vervelend als de patronen niet echt goed kloppen, maar ik ben toch weer een stukjes verder!!
Ik heb nog zes blokken liggen en heb besloten niet breder te gaan;


Ik maak er nog drie rijen tussen, dus nog 15 blokken te maken en dan wordt er een 10 cm. brede rode rand omgezet.

Zo gisteren niet weg geweest, maar straks kan ik wel weg nadat ik de trap heb ingesmeerd met speciaal spul want dat kan dan drogen, dus ben zo naar Mams voor een bakkie!

Fijne dag!