zaterdag 18 februari 2012

Vrijdagse steekjes!

Gistermorgen wel naar de bee bij Cora gegaan, want ik was al vroeg op en samen met mijn hulp de trap grotendeels losse rommel vrij gemaakt! Nee helemaal schoon lukt echt niet, overal zitten nog grote bloppen stucwerk wat de muur niet heeft bereikt!  Maar toen naar Schiedam gegaan waar ik weer lekker wat steekjes aan mijn borduurtje heb gezet:


Heb ik het toch van de week nog gestreken en nu is het alweer helemaal gekreukt! Snap niet hoe anderen zo'n net lapje houden tijdens het zetten van hun steekjes, jullie wel?

Was ik vanmorgen op zoek naar een patroon en lapjes die ik voor mijn nieuwe project had gekocht (al máánden geleden!) en kon ik ze niet vinden, kom ik vanmiddag boven staat er keurig een doos op de plank met opschrift: Waterloo! Alles keurig bij elkaar: patroon, lapjes meer dan ik er zelfs nodig heb!


De lapjes rechtsboven kocht ik bij mijn bezoek aan Brugge vorig jaar en de lapjes eronder kocht ik op een beurs als aanvulling, ik vind ze zo mooi in die oude tintjes!


En zo moet hij dus worden, is het geen prachtige quilt? Nu weet ik tenminste hoeveel stof ik nodig heb voor de ondergrond, vandaag maar weer even terug naar Schiedam om een leuk stofje uit te zoeken!
Zo en dan ook weer verder met de steekjes dit weekend, wat is handwerken toch een heerlijke hobby!
Fijne dag!