dinsdag 18 juni 2013

Molenrij!Ja zo heet het plaatsje waar wij dit weekend waren, ik schreef er gisteren al over en over ons verblijf in
de herberg ´t Korensant en hoe heerlijk wij het hebben gehad! Wat ik nog niet vertelde was over ons bezoek aan de streekmarkt die werd gehouden bij het schitterende huis Verhildersum, waar we lekkere worst en kaas kochten en ik ook een boekje vond over bloemschikken. Maar waar ik vooral genoot van de gesprekken met de mensen en hoe trots zij waren op hun streek en hun producten!

Maar na ons bezoek daar reden we eerst naar Aduard omdat daar op wel zeventig adressen schuur en tuinverkoop werd gehouden, maar helaas één enorme hoosbui, je kunt wel zeggen wolkbreuk met windstoten zorgde voor een totaal verregend gebeuren en toen wij er aan kwamen waren er maar een paar moedige mensen die de bui hadden doorstaan. Toen maar door naar een dorp er vlak bij waar we een antiek winkeltje vonden waar ik mijn
borduurring kocht en een zilveren armband, moet alleen even naar het veiligheidskettinkje laten kijken, maar ik vond het zo´n leuk model!
Daarna nog een andere Brocante bezocht waar we alleen een leuk vogeltje vonden, wat hier nog ingepakt ligt als cadeautje voor mijn Mams! Maar onze grootste buit vonden we direct naast de herberg, daar is een speciaal huis met tuin waar je allerlei bijzondere en biologische spullen kunt vinden op het gebied  van tuinieren! Alma Huisken verwelkomde ons en vertelde ons over haar werk, zij schrijft kookboeken en boeken over de natuur, tuinieren en ecologie, maar heeft ook jarenlang columns gehad in diverse kranten, waaronder het AD en Trouw. Bij haar kochten we natuurlijk een mooi boek en ook wat andere dingen voor de tuin en voor in huis en ook wat speciale wijnen, ik had nog nooit Ambrozijn geproefd!

Deze leuke bol touw hebben we al meteen in gebruik genomen, want bij thuiskomst waren er wat struikjes die wel wat ondersteuning konden gebruiken, zoals de trosroos op stam die scheef stond door de zwaarte van al die prachtig bloeiende roosjes!

En ook dit mandje kwam met ons mee, nee dit gaat niet gebruikt worden in de tuin, maar het wordt een echte lapjesmand!

In de mand liggen van die leuke dingen als een honinglepel, stukken heerlijke honingzeep en ook een nieuw snoeimes, dat laatste wordt zeker in de tuin gebruikt!
Maar of DP dit mooie gereedschap gaat gebruiken:


Alhoewel het de bedoeling is dat ik met de schraper het groen tussen de tegels gaat verwijderen! De glazen klokken waren ook te mooi om te laten staan, maar ik denk dat ze eerder als decoratie dan als gebruiksvoorwerp zullen worden gebruikt!

 Natuurlijk moest er ook een boek mee van Alma en ik koos dit boek over groente! Ik ben namelijk een gewone Hollandse pot kookster en kan best wat inspiratie gebruiken om leuke dingen en variatie op tafel te brengen! Mams haar cadeautje blijft nog even ingepakt tot ik naar haar toe ga!

Vandaag tijd genoeg voor steekjes, want ik ga straks borduren bij de Karperhoeve, wordt weer een heel gezellige dag! Ook mijn spulletjes ophalen die afgelopen zaterdag te zien waren op de tentoonstelling tijdens de Midden Delftland dag.
Kom ik ga snel aan de slag om straks weg te kunnen gaan, ik wen jullie natuurlijk wel:

Fijne dag!