donderdag 24 oktober 2013

Hoi!

Oftewel Goedemorgen! Hoop zelf dat ik vanochtend nu eens na een goede nacht slapen wakker wordt na twee slechte nachten! Het wakker liggen vind ik niet zo erg, maar ik wordt zo prikkelbaar ervan! (Zachtjes uitgedrukt! Grijns!) Ja ik zit dit dus al gisteravond te schrijven, zodat ik deze morgen eens lekker uit kan slapen! Maar genoeg gezeurd ik wil jullie nu even laten zien wat er allemaal voor moois te zien was gisteren op de Hardanger les!


Lia had haar schitterende tafelkleed af, de prachtige ster in het midden was nu helemaal opgeknipt en afgewerkt en ook de zomen waren schitterend gemaakt!


Daar moest iedereen natuurlijk even met de neus bovenop om het te bewonderen!


Ja Corrie wel even stil zitten als je op de foto gaat, zij werkt stug door aan haar mooie kleed!


Ria was er voor het eerst en is begonnen aan de Dear Jane maar dan wel in Petit Point!


En hier wordt ijverig gewerkt aan een proeflapje door de zus van Co, daar wordt het openwerken voorbereid en nu kan het schitterende kerstkleed eronder onder handen worden genomen!


En toen kwam Co zelf binnen met deze schitterende antieke stoffen map, ze bewaart er nu haar nieuwe quilt blokken in, maar kijk eens hoe mooi en fijntjes de map is gemaakt:


Hier een detail:
 

En hier de inhoud!! Meiden allemaal verschillende vouwtechnieken zijn verwerkt in deze quilt in vrijwel alleen witte en crème stofjes, slechts een enkele heeft een ander kleurtje erin:En toen mocht ik mij ook nog eens vergapen aan het begin van de pronkrol van Tammy:
Prachtig! Even die vernaaide linten wat beter bekeken:
 

En dan komt Co met dit schattige dienblaadje! Ze kreeg het van haar zusje voor haar verjaardag en maakte zelf het borduurtje erin:


Een herinneringen aan een handwerkuitstapje naar Celle is het geworden!


Tot slot nog even de handige zak die zij maakte en die over de leuning van haar stoel hangt als zij zit te handwerken, lekker groot en met een naaldenmapje, schaaretuitje en een speldenkussentje!


Oh ja en ik zette ook nog steekjes, vond ik de vorige lap te fijn van stof, deze vind ik toch echt te grof, dus ik ga toch maar weer op zoek naar andere borduurstof en dan naar iets er precies tussenin!


Zo dat was het weer voor vandaag, ik ga stofzuigen en strijken en misschien lig ik zelfs nog in bed als jullie dit lezen en draai ik mij nog een keertje om! Grijns!

Fijne dag!