woensdag 6 juni 2012

Extra editie!!!

Oh meiden, nu ben ik toch flieft, zoals Goof altijd zegt en wel op deze schitterende quilt:


Het is de HOME SWEET HOME van Helen Stubbings en ik ben er helemaal van onderste boven!
Kijk ik laat jullie ook even wat dichterbij zien:


Het is haar allernieuwste BOM en zien jullie dat er in die dubbele rand hier en daar teksten zijn geborduurd en oh kijk toch eens, hier en daar zit ook een beeldschone stitcherie!!


Ik ben bang dat als ik haar GIVE-AWAY niet win, ik wel mee zal moeten doen met deze BOM, hij is echt fantastisch en past perfect in onze hal, dus..... eventjes met DP bespreken! Wordt vervolgd!!

Eindelijk... De Karperhoeve!

Al jaren was ik het van plan, was zelfs al meerdere keren uitgenodigd maar iedere keer vergat ik de eerste dinsdag van de maand dat er bee is bij De Karperhoeve ! Maar gisteren ben ik er eindelijk naar toe gegaan en heb er genoten, ondanks dat ik nog geen steekje kon zetten door mijn hand.
Ik ontmoette er heel veel aardige dames en zag allerlei moois uit hun handen komen en mocht er ook foto's van maken, dus kijk maar mee en geniet! Hier nog onder constructie:

 

Dit blok hier links wordt nog aan gewerkt, maar ik vind de gebruikte stoffen en het kleurenschema prachtig! Het wordt echt een geweldige kerstquilt!

Dan werd er ook gewerkt aan de Dear Jane:


En ook zag ik deze schattige kleine blokjes, weet niet wat dat moet worden, maar vind het zulke leuke kleurtjes:

De eigenaresse van de Karperhoeve is naast een geweldig goede quiltster ook een fantastische borduurster en zij liet een van haar laatste werken  zien! Prachtige Hardanger, zij maakte er een speciaal etui van voor de heel bijzondere en eeuwenoude naalden!

Ook waren er natuurlijk nog wat affo's te bewonderen, kijk maar eens naar deze beeldschone koeienquilts:


Driemaal hetzelfde patroon, maar toch drie totaal andere resultaten! Vooral de middelste stal mijn hart, wat was die leuk gedecoreerd! Er hangt zelfs een quiltje over de koe rechtsonder om hem warm te houden! Jullie begrijpen het zeker al, het zal niet bij een keer blijven, heb voorlopig alle eerste dinsdagen op de agenda gezet!

Nog even rondkijken?? Nu in de Barg (oude hooibergplaats) waar de bee wordt gehouden, hangen aan de muren schitterende borduurwerken en staan de meest schattige dingen ten toon gesteld:

 

 

Nu heb ik teveel gezegd? Nee hè! Maar ben je nieuwsgierig en wil je nog meer zien? Kom dan volgende week zaterdag 16 juni naar Maassluis, het is dan Boerenmarkt, het is een geweldig uitje voor het hele gezin, maar helemaal voor quiltsters want in de oude stal worden heel wat quilts tentoon gesteld van de quiltgroep, maar je kunt ook kijken bij het schapen scheren, de paarden, de kinderspelletjes en natuurlijk is er ook te eten en te drinken! Hé, je kunt er zelfs enkele van mijn quilts en poppen zien!
Hoop dat jullie tijd vinden om deze kant op te komen, misschien ontmoeten we elkaar dan nog!

Fijne dag!