donderdag 30 augustus 2012

Wat is er fijner....

....dan spelen met water op een warme dag??? Nu misschien steekjes zetten in de schaduw maar daarvoor moeten er toch echt klusjes worden gedaan en toen de glazenwasser vanmorgen de bovenverdieping deed besloot ik beneden de boel onder handen te nemen! Heb heerlijk met water geplensd aan de buitenkant en aan de binnenkant voorzichtiger bezig geweest. Toen alles weer lekker schoon was mijn orchideeën weer in het raam gezet, alle drie staan ze er schitterend bij, maar de linker spant de kroon:


Aan één tak zitten wel dertig bloemen! De middelste heeft er zestien en de rechtse twintig! Ik kan hier dus echt zo van genieten en deze staan nu al weer voor het vierde jaar te bloeien!

's Avonds had ik eindelijk tijd voor wat steekjes, helaas de meeste waren verplichte: broek korter maken van DP! Maar gelukkig had ik ook tijd om eindelijk de laatste hand te leggen aan mijn huisje:

 

Nu kunnen jullie de kleuren zien van de stof, alle bloemen zijn van verschillende kantjes gemaakt, alle harten zijn van parelmoer knoopjes en de blaadjes zijn parelmoeren kralen.

 

Aan wat eigenlijk de voorkant is zit naast een vlinder ook een hartje met de tekst: Home Sweet Home erop! Het is dus toch een doos geworden dat zien jullie op de laatste foto, daar zien jullie dat  hij sluit met een lus en een bolle parelmoeren knoop!
Het dak zit aan een kant vast en functioneert aan de andere kant als een klep.

Vandaag weer zwemmen daarna fysio en misschien hou ik vanmiddag nog wat tijd voor wat steekjes!

Fijne dag!