dinsdag 29 juli 2014

Wat gaan we doen met de randjes????

Heb het gisteren al op facebook gezet, ik ga spelen met de randjes en zou het leuk vinden als er nog meer mensen mee gaan doen! Wat ik wil gaan maken? Wel wat dachten jullie van een Needle roll!
Wat een Needle roll is? Dat is een rolletje dat vroeger werd gebruikt om je borduurwerk op te rollen zodat het niet zo erg kreukte, maar sommigen zeggen dat het is om lange naalden netjes op te bergen, maar waarvoor het ook is, het is gewoon gaaf om te maken!
Ik maakte er al meerdere en zoals ze nu worden gemaakt met versiersels en bedeltjes wordt het echt een gaaf pronkstuk straks!
Kijk deze maakte ik al eerder:


Je ziet het, ze zijn allemaal verschillend! Groot, klein, dik en dun, dus daar kun je al geen buil aan vallen! Ook de achterkanten zijn niet hetzelfde, bij de een lopen de borduursels helemaal rond en bij een andere wordt geen kant gebruikt, je kunt dus echt gaan spelen!


Ik zal als er belangstelling voor is een tutorial maken en dan kunnen jullie aan de slag, maar zoek eerst vast wat spulletjes bij elkaar, voor een kleine (zoals de roze) moet je lapje minimaal 25 cm. lang zijn en 17 cm. breed, voor een langere zoals de donkerbeige moet je lapje wel 32 cm. lang zijn en 17 cm. breed en voor een grote (zoals de groene) moet je wel 40 cm. stof hebben bij 25 cm. breed!
Verder kun je gebruik maken van restjes borduurzijde, kraaltjes, 1 meter lint en een kantje net zo breed als je stof. Wil je een groter patroontje in het midden maken zoals bij de groene, dan moet je daar even een patroontje voor zoeken, kan echt van alles zijn!

Hoop dat jullie het leuk vinden!

Fijne dag!