donderdag 25 oktober 2012

Een dag vol steekjes!

Gisteren ging ik voor de tweede keer naar de Karperhoeve voor Hardanger borduurles! Ik was er ruim op tijd en had daarom nog lekker even tijd om door diverse handwerkbladen te neuzen voordat Tammy en de andere dames kwamen. Maar toen zij er waren werden we serieus aan het werk gezet! We hadden alle drie ons huiswerk keurig af en konden nu beginnen met het zetten van ogensteekjes en daarna gingen we knippen! Wat is dat griezelig om zomaar de schaar in je werk te zetten en draden weg te knippen, maar ik heb er nu drie helemaal klaar en ben bezig met de vierde:

Zie je het wel, die linksonder ben ik nog aan het knippen, maar alle ronde oogjes zijn erin geborduurd en rechtsboven heb ik al flink wat tussendraadjes afgewerkt met de ik en jij steek, de onderste twee ga ik wikkelen. Ook heb ik voor het eerst gelijmd en ben rechtsboven nu met een festonsteek bezig om het af te werken, maar daar moet ik ook nog wat draadjes afwerken.
Maar ik vind het zo leuk en het is er ook zo gezellig!

Ik kocht van Tammy ook nog twee bladen zodat ik thuis ook aan de slag kan met wat lapjes om te oefenen:


Nu jullie merken het zeker wel, ik ben echt met het Hardanger virus besmet en dat is dus de schuld van Jessie die mij vorig jaar dit schattige ornamentje stuurde!


Sindsdien was ik op zoek naar een cursus en nu is het virus ongeneeslijk ben ik bang! Zo misschien kom ik vandaag weer aan wat steekjes toe, ben tenslotte ook nog druk met mijn Sarah's House en daar ben ik ook flink mee opgeschoten, maar dat zien jullie dus binnenkort wel weer!

Fijne dag!