zaterdag 5 september 2015

Bijzondere dag...

Zo vreemd, de hele dag was het bui na bui, maar wij gingen aan boord van een mooie oude sleepboot en de zon brak door!
 We voeren de haven uit de Beneden Merwede op en werden uitgezwaaid door mannen die aan het werk waren, net voorbij het veer naar Papendrecht werd de boot stilgelegd en strooide ik haar as in het water van de rivier en mijn schoonzusje gooide er wat bloemen bij en het vermengde zich met het water. Even later stroomde het langs haar geboorteplek, het huis is al lang geleden gesloopt.


Nee het was niet moeilijk, maar juist heel mooi om te doen en de zon en het geluid van de oude dieselmotor gaven het een prachtige omlijsting. 
Daarna voeren we weer terug naar de haven en werden weer verwelkomd door de mensen die daar op andere oude boten aan het werk waren.


We namen afscheid van de schipper en samen gingen we naar Augustus waar we genoten van koffie met wat lekkers en we waren allemaal tevreden met hoe het was gegaan.
Pas 's avonds in bed kwamen de emoties en het besef dat er nu dus echt een heel nieuwe periode in mijn leven is aangebroken.
Ik ben nu echt één van de oudste generatie in mijn familie en al zal er de komende jaren nog vaker afscheid moeten worden genomen van geliefden, maar dit afscheid was voor mij heel bijzonder en goed.
Bedankt voor al jullie lieve wensen.

Fijne dag!