dinsdag 14 november 2017

Quiltweekend In België!

Afgelopen vrijdag ging ik zo rond half een op stap (nu ja met de auto, anders is het echt te ver!) naar België naar Sinaai waar alle dames zich zo tegen tweeën verzamelden voor een gezellig quiltweekend! Bepakt en bezakt kwam iedereen naar de Axlandhoeve waar we snel onze koffers op de slaapkamers zetten, iedereen gingen begroeten (sommigen een heel jaar niet gezien!) en dan zocht men een plekje aan de lange tafels in de hobbyruimte en voor mij was al een plekje vrij gehouden en daar bracht ik dus het grootste gedeelte van het weekend door!


En dan zijn de keurige lege tafels binnen de kortste keren bedekt met projecten, naaimachines en handwerkbenodigdheden! Nu als je dit zo ziet dan snap je wel dat het heel gezellig is met zo'n groep van 23 dames die kwebbelen en elkaars werk bewonderen en vooral steekjes zetten! Deze keer werd er niet alleen aan quilts gewerkt, er werd ook door een dame gehaakt en er werd ook gebreid, dus misschien moeten we het toch een handwerkweekend gaan noemen! Ik werkte aan mijn Japanse/Amerikaans/Franse quilt! Stoffen Japans, Patroon Amerikaans, gekocht in Frankrijk al weer 5 jaar geleden en ik maakte het middenstuk van mijn 9e blok.

Op vrijdag avond vond ik het tijd worden om mijn cadeautjes uit te gaan delen en ook deze keer had mijn DH iets bijzonders gemaakt voor de presentatie, deze geweldige echt knippende houten schaar!:


Ik maakte voor iedereen een fob met een geborduurd hartje erop, maar om ze toch verschillend te maken naaide ik aan ieder fobje een ander bedeltje. Aan de schaar hangt in de vorm van een grote fob een geborduurd zakje waarin voor iedereen een schaartje zat.

En ik was natuurlijk niet de enige die cadeautjes uitdeelde:


In het grote doosjes zaten allemaal zelf gemaakte lekkernijen en in dat blikje een brocheje met daarop lintjes, bandjes, knoopjes etc. zo leuk gemaakt en een doosje vol met klosjes garen is natuurlijk nooit weg!


Dat was nog niet alles hoor! Van zelfgemaakte lipbalsem tot pakketje om zelf een ringspeldenkussentje te maken tot doosjes om spulletjes in te stoppen, van wc-rol houder tot een zakje om je smartphone in te hangen tijdens het opladen, zakdoekjesetui en antislip matje voor onder je pedaal van je naaimachine, een apart gemaakt mandje en een geborduurd mandje met daarin klosjes garen en een grappig potlood met een bewegend figuurtje erop, er was echt van alles en wat waren veel dames weer creatief!

Op zaterdag kwam er onverwachts bezoek en wat mij betreft echt onverwacht, tenslotte is de boot hier nog niet aangekomen!Onder veel gelach en zo nu en dan een hilarische uitbarsting kwamen Sint en Piet binnen en natuurlijk werden er enkele naar voren geroepen om even in het zonnetje te worden gezet en ik was ook de pineut, maar blijkbaar vond de Sint mij wel lief want Piet mocht mij wat uit de zak geven!

 Ook deze keer was er weer een opdracht en dat was maak een speldenkussentje van een eierdopje en dat er héél bijzondere bij waren kun je hieronder zien!

Links een schattig gansje ( het moesten boerderijdieren zijn!) van de kringloop gezet op een met vilt beplakt cd-tje en versierd met echte eikels en wat geknipte blaadjes, beeldschoon!

Al met al was er genoeg te bewonderen, wat was er weer veel creativiteit!
Dan om in dezelfde sfeer te blijven nog even deze foto:


Je zal toch maar zo'n schattig kerstman als eierwarmertje krijgen! Ik was weg van al die leuke mannekes!

Natuurlijk was er nog meer te zien en te doen, maar ik wil jullie alleen nog even laten meegenieten van het traditionele afscheid dat we ieder jaar bereid door Mémé krijgen, dit jaar wel met assistentie:


Heerlijk warme Belgische wafels!

Het was weer een geweldig weekend en we zien elkaar volgend jaar weer naar wij allemaal hopen!

Fijne dag!