maandag 1 februari 2016

Waarom?

Ik kijk graag naar Engelse programma's zowel op de Nederlandse zenders als op de BBC en ik ben ook helemaal in de ban van huizenprogramma's; huizen bouwen, verbouwen en inrichten zijn dan ook bij mij favoriet en wat valt mij op? Wij hebben ze bijna niet en aan de overkant heeft zelfs het kleinste huis hem vaak wel: De bijkeuken!


Hoeft niet zo'grote en moderne te zijn als hier hoor, maar gewoon een plekje voor de wasmachine, de droger en misschien een voorraadkast, maar vooral een extra wasbak!


Waar mannen even een handen kunnen wassen als ze buiten bezig zijn geweest en waar hun vuile laarzen kunnen worden neergezet en regenjassen en paraplu's kunnen uitdruipen, het hoeft geen grote aanwas te zijn, kijk dit is al groot genoeg:


Ik bedacht mij dit toen ik vorige week net klaar was met de keuken soppen en DH planten ging verpotten en oppotten, waarvoor hij alleen in de keuken plek heeft! Overal aarde en al ruimt hijzelf zijn rommel op, het is toch zuur als je net klaar bent en het is meteen weer een bende en een bijkeuken zou dat dus allemaal oplossen! Maar ja de Nederlandse huizen zijn klein en we hebben ook strengere regels dan bijvoorbeeld in Engeland, maar zouden we de heren ontwerpers en architecten niet eens hier op aan kunnen spreken? Moet hier toch ook kunnen?

Dus heren waarom krijgen wij geen bijkeuken?


Fijne dag!