dinsdag 22 april 2014

Rustige paasdagen + een affo!

Zowel op zondag als op maandag hadden wij heerlijk rustige dagen, DH werkte wat in de tuin en maakte wat voor een nichtje waar hij een afdak voor gaat maken en ik zette dus steekjes, eerst aan mijn randjeslappen en daarna werkte ik aan mijn handwerkschootblad! Je kent vast die bladen wel met een kussen eronder? Wel ik had deze al jaren geleden op een Tomatendag gekocht:

Maar een poosje geleden op de handwerkbeurs in Zwolle zag ik deze bij haar:

En de afgelopen dagen heb ik eindelijk de moed gevonden om deze in elkaar te zetten, was nog een hele puzzel voor ik begreep hoe het allemaal moest worden gedaan, maar goed eerst de borduurtjes gemaakt en de afgelopen dagen iedere dag wat genaaid en zo is hij geworden:


Nu kon ik alle dingen die ik eerder maakte en kocht erop leggen/ zetten! Rechtsboven het speldenkussentje dat aan de onderkant op een metalen bakje zit en met een magneetje keurig op zijn plaats blijft zitten, links zitten magneetjes die de applicatiespulletjes netjes op hun plek houden en bovenaan met een klem zit het houdertje voor mijn borduurpatroontjes en in het midden een snijmatje:


Ik heb de meegeleverde metalen hoekjes niet gebruikt, want mijn quiltgedeelte was iets breder geworden dan het origineel, maar mijn handige applicatie/borduur werkblad is af en ik kan verder met de volgende ufo!


En dan wil ik jullie even laten meegenieten van een schattige cadeautje dat ik van DH kreeg op Texel, helaas bleek bij thuiskomst één van de flesjes gebroken, maar toen wij zaterdag op bezoek waren bij DD in Lelystad vond ik deze schattige exemplaren in een leuk winkeltje en met wat tulpjes uit de tuin staat het zo enig op onze tafel:

Hier kan ik steeds andere leuke bloemetjes in zetten, zo enig!

Nu ik ga maar eens kijken wat ik vandaag allemaal kan gaan doen, zal wel strijken etc,. worden!

Fijne dag!